Bafetimbi Gomis je z bele točke poskrbel za prvo presenečenje nove sezone Premier lige. Foto: EPA
Bafetimbi Gomis je z bele točke poskrbel za prvo presenečenje nove sezone Premier lige. Foto: EPA
Oscar
Oscar je s prostega strela presenetil vratarja Lukasa Fabianskega. Foto: EPA
Memphis Depay
Veselje Memphisa Depaya in Juana Mate po avtogolu Kyla Walkerja. Foto: EPA
Victor Valdes in David De Gea
Victor Valdes in David De Gea na tribuni stadiona Old Trafford. Foto: EPA

Gostitelji so tekmo končali brez vratarja Thiabauta Courtoisa, ki je podrl Bafetimbija Gomisa ob prodoru v kazenski prostor v 54. minuti. Sodnik Michael Oliver mu je pokazal rdeči karton, v vrata pa je moral Asmir Begović, ki pa ni imel možnosti ob strelu Gomisa z bele točke.

Gostitelji so pred 41.232 gledalci na Stamford Bridgeu začeli odločno in imeli uvodne četrt ure premoč. Oscar je v 23. minuti zadel s prostega strela z desne strani, v gneči pred vrati se nihče ni dotaknil žoge, ki je presenetila vratarja Luksaza Fabianskega.
Šest minut zatem je izenačil Andre Ayew, njegov prvi strel je Courtois odbil, nato pa je ganski napadalec sijajno poslal žogo z levico v mrežo, potem ko je že sedel na tleh. Veselje gostov je bilo kratkotrajno, saj je že v naslednji minuti podajo Williana pred vrata prestregel Federico Fernandez, žoga je spremenila smer in končala pod prečko.
Swansea blizu zmage
V drugem delu ni šlo prav nič po načrtih Joseja Mourinha, ki je podaljšal pogodbo s Chelseajem v petek do leta 2019. Po izenačenju na 2:2 je imel Swansea več kot pol ure igralca več. V 63. minuti je Gomis še enkrat zatresel mrežo, vendar je bil v prepovedanem položaju. Zelo blizu zmagovitega zadetka je bil tudi Jefferson Montero, a je njegov poskus odbil Begović.
Nespretno posredovanje Walkerja
Rdeči vragi niso blesteli, a jim je delo olajšal branilec Tottenhama Kyle Walker, ki je v 22. minuti poslal žogo v lastno mrežo.

Takrat je namreč Ashley Young v hitrem protinapadu z desne strani podal v sredino do Wayna Rooneyja, ta se je obotavljal, žogo mu je od zadaj želel izbiti Kyle Walker, a jo je pospravil v svojo mrežo.

Tottenham je bil v nadaljevanju povsem enakovreden, če ne celo nevarnejši nasprotnik, o čemer priča tudi statistika. Posest žoge 50:50, streli v okvir vrat pa 4:1 za goste, ki pa jim ni uspelo matirati zelo dobrega Sergia Romera.
.


David de Gea na tribuni

Ta je dobil prednost pred Davidom De Geo, ki ga je trener rdečih vragov Louis van Gaal pustil na tribuni. Nizozemec je tako uresničil napovedi in Španca ni uvrstil v ekipo, saj ta "z glavo ne bi bil povsem pri tekmi". De Gea naj bi bil namreč močno povezan s prestopom v madridski Real.

1. krog:
MANCHESTER UNITED - TOTTENHAM 1:0 (1:0)
75.261; Walker 22./ag

Manchester United: Romero; Darmian (81./Valencia), Smalling, Blind, Shaw; Schneiderlin, Carrick (60./Schweinsteiger ), Young; Depay (68./Herrera), Mata , Rooney.

Tottenham: Vorm; Walker, Alderweireld, Vertonghen , Davies; Dier (77./Alli ), Bentaleb (53./Mason); Eriksen, Dembele (68./Lamela), Chadli; Kane.

Sodnik: Jonathan Moss


BOURNEMOUTH - ASTON VILLA 0:1 (0:0)
Gestede 72.

EVERTON - WATFORD 2:2 (0:1)
Barkley 76., Kone 86.; Layun 14., Ighalo 83.

LEICESTER - SUNDERLAND 4:2 (3:0)
Vardy 11., Mahrez 18., 25./11-m, Albrighton 66.; Defoe 60., Fletcher 71.

NORWICH - CRYSTAL PALACE 1:3 (0:1)
Redmond 69.; Zaha 39., Delaney 50., Cabaye 94.

CHELSEA - SWANSEA 2:2 (2:1)
Oscar 23., Fernandez 30./ag; A. Ayew 29., Gomis 55./11-m
RK: Courtois 52./Chelsea

Chelsea: Courtois , Ivanović, Cahill, Terry , Azpilicueta, Matić, Fabregas (76./Zouma), Willian (84./Falcao), Oscar (54./Begović), Hazard, Diego Costa.

Swansea: Fabianski, Naughton, Fernandez, Williams , Taylor, Shelvey , Ki (41./Cork ), A. Ayew, Sigurdsson, Montero (71./Routledge), Gomis (79./Eder).

Sodnik: Michael Oliver




Nedelja ob 14.30:
ARSENAL - WEST HAM
NEWCASTLE - SOUTHAMPTON

Ob 17.00:
STOKE CITY - LIVERPOOL

Ponedeljek ob 21.00:
WEST BROMWICH - MANCHESTER CITY