David Ospina seveda ne bo dobil zlate žoge, se je pa presenetljivo znašel med nominiranci. Foto: EPA
David Ospina seveda ne bo dobil zlate žoge, se je pa presenetljivo znašel med nominiranci. Foto: EPA

Barcelonini nominiranci so Messi, Bravo, Mascherano, Iniesta, Rakitić, Neymar in Suarez, Realovi pa Ronaldo (lanski dobitnik zlate žoge), Bale, Benzema, Ramos, Modrić, James Rodriguez in Kroos. Fifa seznama nominirancev še ni objavila, se je pa do njega ekskluzivno dokopal španski Mundo Deportivo.

Najboljšega nogometaša leta 2015 bodo razglasili 11. januarja v Zürichu. Na dolgem seznamu so vsaj štirje nogometaši, na katere večina ne bi niti pomislila. Kolumbijski vratar pri Arsenalu David Ospina je med vsemi še najbolj uveljavljen, manj znani pa so Japonec pri Leicestru Šindži Okazaki, Bournemouthov Ganec Christian Atsu in Avstralec Massimo Luongo, nogometaš angleškega drugoligaša QPR, ki je v letu 2015 nosil dres Swindon Towna, kluba, ki igra v angleški tretji ligi. Vsekakor bi si ob takšnih imenih tudi kakšen slovenski nogometaš zaslužil nominacijo ...

Angleški telegraph.co v anketi svoje bralce danes sprašuje, kdo bo dobil zlato žogo. Med peščico kandidatov so ponudili Davida Ospino, ki je po skoraj tisoč oddanih glasovih trenutno v vodstvu, saj je dobil največ, kar 29 odstotkov glasov, seveda na račun cinizma.