Arda Turan je bil junak večera na stadionu Vicente Calderon. Foto: Reuters
Arda Turan je bil junak večera na stadionu Vicente Calderon. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo prvič ni bil natančen z enajstih metrov, popravni izpit pa je opravil uspešno. Foto: Reuters
Marcelinho
Marcelinho je že v 6. minuti zatresel mrežo Reala. Foto: EPA
Danny Welbeck in Alexis Sanchez
Danny Welbeck in Alexis Sanchez sta bila nerešljiva uganka za obrambo Turkov. Foto: EPA
Ciro Immobile
Ciro Immobile je že v 3. minuti poskrbel za vodstvo Borussie. Foto: Reuters
Hakan Calhanoglu in Stefan Kiessling
Hakan Calhanoglu in Stefan Kiessling se veselita zmage Bayerja. Foto: Reuters

Na stadionu Vicente Calderon so gledalci videli zelo taktično predstavo, priložnosti je bilo zelo malo. Odločitev je padla četrt ure pred koncem, ko je Juanfran podal z desne strani, žoga je preletela Maria Mandžukića, pritekel pa je Arda Turan in jo z levico spretno poslal ob vratnici v mrežo.
Rosenberg zrežiral zmago Malmöja
V skupini A imajo vse štiri ekipe po tri točke. Na drugi tekmi je bil Malmö z 2:0 boljši od Olympiakosa. Oba gola je dosegel Markus Rosenberg.
Real se je namučil v Sofiji
Ludogorec je na stadionu Vasil Levski v Sofiji povedel v 6. minuti. Marcelinho je bil natančen iz bližine po podaji iz kota. Cristiano Ronaldo je v 10. minuti zapravil najstrožjo kazen, strel Portugalca je obranil Vladislav Stojanov. V kazenskem prostoru je Javierja Hernandeza podrl branilec Jordan Minev. Portugalec je v 25. minuti dobil novo priložnost, saj ga je podrl kapetan Svetoslav Djakov. Tokrat je bil natančnejši, čeprav je bil Stojanov znova v pravem kotu.

V drugem polčasu je Carlo Ancelotti v igro poslal Karima Benzemaja, Tonija Kroosa in Jamesa Rodrigueza. Odločitev je padla v 77. minuti, ko je Marcelo prodrl po levi strani in lepo zaposlil Benzemaja. Francoz je matiral sijajnega vratarja Stojanova.

Streller poglobil krizo redsov
Basel je presenetil Liverpool z 1:0. Marco Streller je bil na začetku drugega polčasa natančen iz bližine po veliki zmedi v obrambi redsov. Martin Škrtel je z glavo poslal žogo v soigralca Dejana Lovrena, avtogol je preprečil vratar Simon Mignolet, a je do odbite žoge prišel Streller. Še najbližje izenačenju je bil Steven Gerrard, a je njegov prosti strel obranil Tomaš Vaclik.
Hat-trick Welbecka na Emiratesu
Arsenal, ki je v uvodnem krogu prikazal slabo igro in izgubil v Dortmundu, je ugnal Galatasaray s 4:1. V Londonu se je Galatasaray osredotočil na obrambo, zdržal pa je le 22 minut. Alexis Sanchez je z leve strani lepo zaposlil Dannyja Welbecka, ki je z desnico z desetih metrov poslal žogo med nogama Fernanda Muslere v mrežo. Osem minut zatem je Kaya Semih podaljšal žogo naravnost do Welbecka, ki se je otresel Felipeja Mela in povišal na 2:0. Štiri minute pred odmorom je Mesut Özil z dolgo podajo našel Sancheza, ki je v šprintu preigral Aureliena Chedjouja in z desnico poslal žogo v daljši kot.

Topničarji so bili neustavljivi. V 52. minuti je Alex Oxlade-Chamberlain podal do izjemnega Welbecka, ki je z roba kazenskega prostora mojstrsko lobal Muslero za 4:0. Arsenal je po visokem vodstvu znižal ritem. Po uri igre je vratar Wojciech Szczesny v kazenskem prostoru podrl Gorana Pandeva, sodnik Gianluca Rocchi pa ga je izključil. Vstopil je rezervni vratar David Ospina in takoj pobral žogo iz mreže, z bele točke ga je ukanil Burak Yilmaz.

Odlična predstava Borussie v Bruslju
Borussia iz Dortmunda v Bundesligi za Bayernom zaostaja že sedem točk, v Ligi prvakov pa rumeno-črni blestijo. V Bruslju so nadigrali Anderlecht (0:3) in so na vrhu skupine C z maksimalnim izkupičkom. Že v 3. minuti je Šindži Kagava mojstrsko poslal žogo prek obrambe gostiteljev, Ciro Immobile je prišel sam pred vratarja Sylvia Prota in ga z desnico matiral. Pierre-Emerick Aubameyang je v 10. in 18. minuti zapravil dve lepi priložnosti za povišanje vodstva.

Joker Ramos zadel dvakrat
V 65. minuti je Jürgen Klopp v igro poslal Adriana Ramosa. Kolumbijec je potreboval le štiri minute za svoj prvi zadetek v Ligi prvakov. Z levico je unovčil lepo podajo Lukasza Piszczeka. Deset minut zatem je Aubameyang v silovitem šprintu švignil mimo belgijske obrambe in našel Ramosa, ki je z desnico postavil končni izid.

Lekarnarji ujeli priključek v vrhu
V skupini C sta po zmagi in remiju v ospredju Zenit iz St. Peterburga in Monaco, ki sta se razšla brez golov.
Bayer iz Leverkusna je odpravil Benfico s 3:1. Lekarnarji so povedli v 25. minuti. Heung Min Son je streljal z 18 metrov, Julio Cesar je žogo odbil, pritekel pa je Stefan Kiessling in jo potisnil v mrežo. Devet minut zatem je Son povišal na 2:0. V 62. minuti je znižal Eduardo Salvio z levico, a je že v naslednji minuti Jardel v kazenskem prostoru podrl Kiesslinga. Z enajstih metrov je bil zanesljiv Hakan Calhanoglu.

Skupina A:
ATLETICO MADRID - JUVENTUS 1:0 (0:0)
Arda Turan 75.
Oblak (Atletico) je bil na klopi.

Atletico Madrid: Moya, Juanfran, Godin, Miranda, Ansaldi, Koke, Tiago, Arda Turan (89./Siqueira), Saul Niguez (53./Griezmann), Raul Garcia, Mandžukić (84./Suarez).

Juventus: Buffon, Caceres (78./Pereyra), Bonucci, Chiellini, Marchisio, Lichtsteiner (89./Giovinco), Vidal (83./Morata), Pogba, Evra, Tevez, Llorente.

Sodnik: dr. Felix Brych (Nemčija)


MALMÖ - OLYMPIACOS 2:0 (1:0)
Rosenberg 42., 82.

Lestvica:                         
JUVENTUS         2  1 0 1  2:1  3 
ATLETICO MADRID  2  1 0 1  3:3  3 
MALMÖ            2  1 0 1  2:2  3 
OLYMPIACOS       2  1 0 1  3:4  3 





Skupina B:

LUDOGOREC - REAL MADRID (v Sofiji) 1:2 (1:1)
Marcelinho 6.; Ronaldo 25./11-m, Benzema 77.
Ronaldo je v 10. minuti zapravil 11-m.

Ludogorec: Stojanov, Junior Caicara, Moti, Aleksandrov (82./Misidjan), Minev, Hernandez, Dani Abalo, Fabio Espinho (82./Anicet), Djakov, Marcelinho (70./Wanderson), Bezjak.

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Varane, Ramos, Marcelo, Modrić (73./Kroos), Illarramendi, Bale, Isco (76./James Rodriguez), Ronaldo, Hernandez (67./Benzema).

Sodnik: Craig Thomson (Škotska)

BASEL - LIVERPOOL 1:0 (0:0)
Streller 52.

Lestvica:                         
REAL MADRID      2  2 0 0  7:2  6 
BASEL            2  1 0 1  2:5  3 
LIVERPOOL        2  1 0 1  2:2  3 
LUDOGOREC        2  0 0 2  2:4  0 





Skupina C:

ZENIT - MONACO 0:0

BAYER LEVERKUSEN - BENFICA 3:1 (2:0)
Kiessling 25., Son 34., Calhanoglu 63./11-m; Salvio 62.

Lestvica:                        
ZENIT            2  1 1 0  2:0  4
MONACO           2  1 1 0  1:0  4
BAYER LEVERKUSEN 2  1 0 1  3:2  3
BENFICA          2  0 0 2  1:5  0





Skupina D:

ANDERLECHT - BORUSSIA DORTMUND 0:3 (0:1)
Immobile 3., Ramos 69., 79.

ARSENAL - GALATASARAY 4:1 (3:0)
Welbeck 22., 30., 52., Sanchez 41.; Yilmaz 61./11-m
RK: Szczesny 60./Arsenal

Arsenal: Szczesny, Chambers, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Flamini, Oxlade-Chamberlain (68./Rosicky), Özil (77./Wilshere), Cazorla, Sanchez (62./Ospina), Welbeck.

Galatasaray: Muslera, Semih, Felipe Melo, Chedjou, Veysel Sari (68./Bulut), Alex Telles, Yekta Kurtulus (46./Altintop), Sneijder, Džemaili, Yilmaz, Pandev (68./Bruma).

Sodnik: Gianluca Rocchi (Italija)

Lestvica:                        
BORUSSIA (D)     2  2 0 0  5:0  6
ARSENAL          2  1 0 1  4:3  3
GALATASARAY      2  0 1 1  2:5  1
ANDERLECHT       2  0 1 1  1:4  1