Kapetan Gabi, Diego Simeone in Fernando Torres ob prihodu na novinarsko konferenco pred tekmo. Foto: EPA
Kapetan Gabi, Diego Simeone in Fernando Torres ob prihodu na novinarsko konferenco pred tekmo. Foto: EPA
Hans-Georg Schwarzenbeck
Hans-Georg Schwarzenbeck je pred 42 leti pred nosom speljal naslov Atleticu. Foto: EPA
Jan Oblak
Jan Oblak je v preteklem tednu v španskem prvenstvu dvakrat ostal nepremagan - že 21. in 22. v letošnji La Ligi! Tudi proti Bayrenu bo eno izmed glavnih orožij Atletica. Foto: Reuters

Potem ko so na prvem srečanju v Bruslju Bavarci prek branilca Hansa-Georga Schwarzenbecka izenačili v zadnjih sekundah podaljška, so dva dni pozneje na ponovljeni tekmi na istem prizorišču s po dvema zadetkoma Ulija Hönessa in Gerda Müllerja povozili Atletico s 4:0. To je bil prvi naslov za Bayern, ki je nato slavil še v naslednjih dveh sezonah ter leta 2001 in 2013.

Predlani se je zgodovina za Atletico ponovila, ko je v finalu proti Realu vodil z 1:0, nato pa prejel zadetek v 93. minuti in po podaljšku izgubil s 4:1. Rdeče-beli so tako še brez naslova evropskega prvaka.

Obe ekipi v dobri formi
Morda bo letos drugače. V četrtfinalu so izločili velikega favorita Barcelono, v španskem prvenstvu pa so na vrhu lestvice še vedno poravnani s Katalonci. V soboto jim je zmago z 1:0 nad Malago prinesel zadetek rezervista Angela Corree.
Na drugi strani Bayern v nemškem prvenstvu vodi s sedmimi točkami prednosti in bi se lahko že ta konec tedna veselil novega naslova. Bavarci v zadnjih dveh sezonah nimajo lepih spominov na španske tekmece v polfinalu najelitnejšega evropskega tekmovanja, saj jih je leta 2014 izločil Real, lani pa Barcelona.
Pri Atleticu bo zaradi poškodbe manjkal sijajni branilec Diego Godin, pri Bayernu pa Arjen Robben in Jerome Boateng.

Simeone: Treba bo doseči zadetek
"Če ne bomo zmagali v Ligi prvakov, ne bomo mogli reči, da je moje delo pri Bayernu dokončano,"
je povedal trener nemških prvakov Pep Guardiola, ki se po sezoni seli k Manchester Cityju. O Atleticu pravi, da je enakovreden Barceloni in Realu. "Ali mi je Atletico všeč? Ja, odlično igrajo v obrambi in imajo izjemne prehode v napad ... Če so še vedno v igri na dveh frontah, pomeni, da imajo veliko pozitivnih stvari. To bo težka, a zanimiva tekma," je dodal.

Tudi trener Madridčanov Diego Simeone seveda pričakuje težko delo, cilj pa je jasen: "Treba bo doseči zadetek." Po letu 1974 se moštvi nista več srečali.

Polfinale, prva tekma, sreda ob 20.45:
ATLETICO MADRID - BAYERN

Verjetni postavi:
Atletico Madrid: Oblak, Juanfran, Gimenez, Lucas Hernnadez, Filipe Luis, Koke, Gabi, Augusto Fernandez, Saul Niguez, Griezmann, F. Torres.
Bayern: Neuer, Lahm, Kimmich, Javi Martinez, Alaba, Xabi Alonso, Douglas Costa, Müller, Vidal, Ribery, Lewandowski.
Sodnik: Mark Clattenburg (Anglija)
Povratna tekma bo 3. maja. Finale bo 28. maja gostil milanski San Siro.