Gregor Bajde bo kot posojeni nogometaš Maribora v sezoni 2016/17 igral za Novaro. Foto: www.alesfevzer.com
Gregor Bajde bo kot posojeni nogometaš Maribora v sezoni 2016/17 igral za Novaro. Foto: www.alesfevzer.com

22-letni napadalec bo zaigral za italijanskega drugoligaša, ki je prejšnjo sezono v Serii B sklenil na 8. mestu in se je tudi uvrstil v kvalifikacije za uvrstitev v Serie A. Tam je sprva ugnal Bari, nato pa klonil pred Pescaro, ki je letos del italijanske nogometne elite.

Mariborčani so z Novaro sklenili dogovor o posoji do konca sezone z možnostjo odkupa. Bajde je sicer član državnih podprvakov od lanskega leta, ko je prestopil iz Celja.

Rahmanović okrepil celjski kolektiv
Medtem pa je Celjane okrepil Amar Rahmanović, ki se je klubu z Arene Petrol pridružil prav iz Maribora. 22-letni državljan Bosne in Hercegovine je z novim klubom podpisal dveletno pogodbo. "V Sloveniji sem že leto in pol, tako da poznam klub in poznam tudi nove soigralce. Vem, kako klub deluje in da je dobro organiziran, tako da sem vesel, da sem zdaj član Celja. Epizodo v Mariboru želim čim prej pozabiti, kot kaže, mi ni bilo usojeno. Zdaj so vse misli pri Celju, tukaj sem našel nov izziv in moja naloga je, da se čim prej vrnem v formo, v kateri sem bil v Kopru," je dejal Rahmanović.

Trije novinci v Kopru
Koprčani so se okrepili s tremi novimi nogometaši. Na Obali bodo igrali Panamec Ricardo Avila, Južnokorejec In-hyeok Park in Ed Kevin Kokorović. Nekdanji vezist Zavrča je podpisal dveletno pogodbo.

Avila, reprezentant Paname, bo v Koper posojen do konca leta. Devetnajstletni defenzivni vezist je bil nazadnje član panamskega prvoligaša Chorrillo Futbol Club. Kluba sta se dogovorila tudi o možnosti odkupa v času trajanja posode.

V napadu bo koprski dres po novem nosil tudi Park. 21-letni Južnokorejec je član mladih reprezentanc svoje države. Do konca sezone bo posojen s strani Hoffenheima.