Gareth Bale je otrok Southamptona, še pred 18. rojstnim dnem pa je za dobrih 8 milijonov evrov prestopil v Tottenham. Foto: Reuters
Gareth Bale je otrok Southamptona, še pred 18. rojstnim dnem pa je za dobrih 8 milijonov evrov prestopil v Tottenham. Foto: Reuters

Po poročanju dobro obveščenega britanskega časopisa Guardian bo Bale sklenil nov dogovor s Spursi, po katerem bo 23-letni napadalni vezist po novem tedensko zaslužil kar 177 tisoč evrov, predvsem pa bo vsaj še eno leto vztrajal v belem dresu kluba iz severa Londona.

Tottenham je ravnokar končal sezono Premier lige na "nesrečnem" 5. mestu, s čimer je vnovič zgrešil uvrstitev v dobičkonosno Ligo prvakov. Da neuspeh ob preboju v nogometni raj boli še bolj, je poskrbel večni londonski tekmec Arsenal, ki je Spurse prehitel za eno samo točko. Po Guardianovih informacijah je v pogodbi tudi odkupna klavuzula za 59 milijonov evrov, po kateri pa lahko Bale zamenja klub šele ob izteku sezone.

Najboljši nogometaš Premier lige
Moštvo je v ponedeljek v popolni postavi odletel na Bahame, kjer domuje lastnik kluba Joe Lewis, kjer naj bi Bale tudi podpisal nov dogovor. Na Karibih bodo Spursi odigrali nekaj tekem za slovo od sezone 2012/13, v kateri je sicer Bale na 44 tekmah za Tottenham dosegel 26 golov, od tega kar 21 v Premier ligi, kjer so ga kolegi nogometaši izbrali za najboljšega igralca lige kot tudi najboljšega mladega nogometaša.

Bale je sicer že nekaj časa na tarči velikih klubov, med katerimi za favorita velja Real Madrid, ki naj bi tudi že imel pripravljen denar za odkup enega najboljših nogometašev sveta v sezoni, ki se izteka ta teden.