Gareth Bale se je v nedeljo poškodoval v 35. minuti in moral predčasno z igrišča. Foto: Reuters
Gareth Bale se je v nedeljo poškodoval v 35. minuti in moral predčasno z igrišča. Foto: Reuters

Novico o vrsti poškodbe, zaradi katere je proti Barceloni (2:3) igral le do 35. minute, je sporočil Real v izjavi za javnost, ni pa pojasnil, koliko časa bo odsoten z igrišč. Radio Cadena Cope je poročal, da bo Valižan počival tri tedne, kar pomeni, da ne bo igral proti Deportivu, Valencii, Granadi in Sevilli ter na obeh polfinalnih srečanjih Lige prvakov proti mestnemu tekmecu Atleticu, pri katerem brani Jan Oblak. Prva tekma bo v torek na Santiagu Bernabeuu.

Bale ima že celotno sezono težave s poškodbami. Novembra si je poškodoval desni gleženj in bil na prisilnem "dopustu" več kot dva meseca, pred dvema tednoma pa je prvo četrtfinalno tekmo Lige prvakov proti Bayernu zaradi poškodbe desne mečne mišice končal po uri igre. Na povratni tekmi prejšnji teden ni igral.

Real je s porazom na el clasicu dovolil Barci, da ga ujame pri 75 točkah na lestvici španskega prvenstva, imajo pa Madridčani tekmo manj, tako da jih do konca La Lige čaka še šest tekem.
Cavani podaljšal pogodbo do leta 2020
Urugvajski napadalec Edinson Cavani je podaljšal pogodbo s PSG-jem do leta 2020. Cavani je v tej sezoni prvi strelec Parižanov, dosegel je že 44 zadetkov. PSG-ju se je pridružil leta 2013, ko je prišel iz Napolija.