Neymar bo odsoten en mesec, Marc Bartra pa bo verjetno manjkal na naslednji tekmi. Foto: EPA
Neymar bo odsoten en mesec, Marc Bartra pa bo verjetno manjkal na naslednji tekmi. Foto: EPA

Brazilski zvezdnik, ki je ob koncu tekme zgrešil veliko priložnost za izenačenje in zadel le vratnico, ima poškodovano stopalo. Najverjetneje je že končal sezono, bo pa 22-letni vezist velik adut gostiteljev na letošnjem svetovnem prvenstvu.

Jordi Alba, levi bočni branilec španske izbrane vrste, je zaradi poškodbe proti Realu odigral le prvi polčas. Zamenjal ga je Adriano. Katalonec, ki je stalni član začetne enajsterice evropskih in svetovnih prvakov Špancev, ima poškodovano mišico.

Za naslednjo tekmo proti Athleticu iz Bilbaa je Barca verjetno ostala tudi brez Marca Bartre. Mladi osrednji branilec, ki je z glavo izenačil na 1:1, nato pa v šprintu ni bil kos Garethu Balu, ko je zadel za zmago, je tik pred finalom pokala dobil zeleno luč za nastop, zaradi težav z mišico pa je Bartra tudi predčasno končal obračun z Realom.

Barca, ki je trenutno tretja v La ligi - za vodilnim Atleticom zaostaja za štiri točke, za Realom pa za eno -, bo do konca sezone gostila Athletic, nato gostovala v Villarrealu, gostila Getafe, gostovala v Elcheju in nazadnje gostila Atletico Madrid.