Lionel Messi je s svojim 100. golom v Ligi prvakov zapečatil usodo Chelseaja. Foto: Reuters
Lionel Messi je s svojim 100. golom v Ligi prvakov zapečatil usodo Chelseaja. Foto: Reuters
Lionel Messi
Messi, ki je pred dnevi dobil tretjega sina, je že v tretji minuti matiral Thibauta Courtoisa. Foto: Reuters
Ousmane Dembele
Ousmane Dembele je takole neubranljivo sprožil za 2:0. Foto: Reuters
Damir Skomina
Slovenski sodnik Damir Skomina v pogovoru z Messijem. Slovensko sodniško ekipo na Camp Nouu so sestavljali še Matej Jug, Slavko Vinčič, Jure Praprotnik, Robert Vukan in Tomaž Klančnik. Foto: Reuters
Thiago Alcantara
Thiago Alcantara je načel mrežo Bešiktaša. Foto: Reuters
V četrtfinale Lige prvakov tudi Bayern in Barcelona

Barcelona je pred 97.000 gledalci na Camp Nouu sijajno odprla srečanje, saj je Messi zadel že v tretji minuti. Messi si je z Ousmano Dembelejem želel izmenjati dvojno podajo, a so gostje žogo izbili do Luisa Suareza, ki pa jo je mojstrsko podal do Messija na desni strani kazenskega prostora. Argentinec je bil že precej v mrtvem kotu, a je kljub temu ustrelil z desnico in s strelom po tleh med nogama matiral vratarja Thibauta Courtoisa, ki bi moral posredovati bolje.

Po prejetem zadetku je pobudo prevzel Chelsea, ki je nanizal nekaj nevarnih akcij, a jim je manjkal zaključek. V 12. minuti je Willian sprožil z roba kazenskega prostora, Marc Andre ter Stegen pa je bil na pravem mestu.

Slalom Messija, izjemen zaključek Dembeleja
Nato pa je v 20. minuti spet udaril Messi, ki je na sredini igrišča ukradel žogo Cescu Fabregasu, v nadaljevanju akcije preigral Andreasa Christensena in Cesarja Azpilicueto, tako da se je na levi strani prebil v kazenski prostor, kjer je podal na drugo stran do Dembeleja, ta pa je nato s silovitim strelom žogo diagonalno poslal v desni zgornji kot Courtoisa za 2:0. Fantastičen zadetek.

Alonso zadel vratnico
Londončani so v nadaljevanju skušali priti do zadetka, ki bi jih vrnil v igro. Najlepša priložnost se je ponudila Marcosu Alonsu, čigar strel z desetih metrov je ter Stegen v 38. minuti ubranil. Isti igralec je že v sodnikovem podaljšku prvega polčasa nevarno ustrelil s prostega strela z okoli 20 metrov, a zadel zunanji del leve vratnice. Statistika prvega polčasa: posest žoge 59:41, streli v okvir vrat 3:2 - oboje v korist Barcelone, medtem ko streli skupaj 6:4 za Chelsea.

Messi zatrl še zadnje upe Chelseaja
V 49. minuti je Alonso v dvoboju z Gerardom Piquejem "hitro" padel, gostje so zahtevali enajstmetrovko, a je slovenski sodnik Damir Skomina le odmahnil z roko, nato pa pokazal rumeni karton "srboritemu" Oliverju Giroudu. Pritisk gostov se je nadaljeval, a ga je znova presekal Messi, ki je v 63. minuti v protinapadu kot blisk po levi strani prodrl v kazenski prostor, nato pa s strelom za bližnjo vratnico matiral Courtoisa, ki se je vrgel v "napačno" smer. Srečanje je bilo s tem praktično odločeno, tako da se je bolj ali manj le čakalo na zadnji pisk Skomine. Še končna statistika: posest žoge 53:47, streli 8:7, streli v okvir vrat 7:3 - vse za Barcelono.

Bayern znova premočan za Bešiktaš
V prvi tekmi dneva je Bayern tudi na povratnem srečanju v Carigradu premagal Bešiktaš, tokrat s 3:1, tako da je v četrtfinale napredoval s skupnim izidom 8:1. Bayern je hitro pokazal, da za Turke tudi doma ne bo "kruha". V 18. minuti je namreč Thomas Müller z desne strani poslal predložek v kazenski prostor na drugo vratnico, kjer je vtekajoči Thiago Alcantara prehitel domačo obrambo in žogo zabil za hrbet vratarja Tolge Zengina.

Avtogol Gonula za 2:0
Bayern je vodstvo povišal na začetku drugega dela. Rafinha je podal žogo z desne strani v kazenski prostor Bešiktaša, kjer pa jo je Gokhan Gonul nespretno izbil v lastno mrežo.

Bešiktaš do častnega gola, Wagner postavil piko na i
V 59. minuti je do častnega zadetka prišel tudi Bešiktaš, potem ko je Vagner Love iz težkega položaja, v padcu, žogo spravil pod vratarjem Svenom Ulreichom za njegovo desno vratnico. A Bayern kljub zagotovljenemu napredovanju ni popuščal. V 84. minuti je v protinapadu v kazenski prostor domačih prodrl David Alaba, ki je podal na drugo stran, kjer je osamljeni Sandro Wagner žogo s prsmi potisnil v prazna vrata.

Žreb parov četrtfinala v petek ob 12.00
Poleg Barcelone in Bayerna so se v četrtfinale že prej uvrstili Liverpool, Manchester City, Juventus, Roma, Real Madrid in Sevilla. Žreb četrtfinalnih parov bo v petek ob 12.00 v Nyonu.

LIGA PRVAKOV

OSMINA FINALA, povratne tekme

BARCELONA - Chelsea 3:0 (2:0) 1:1
97.183; Messi 3., 63., Dembele 20.

Barcelona:
ter Stegen, Roberto , Pique, Umtiti, Alba, Dembele (67./Vidal), Rakitić, Busquets (62./Gomes), Iniesta (56./Paulinho), Messi, Suarez.

Chelsea: Courtois, Rudiger, Christensen, Azpilicueta, Alonso , Kante, Fabregas, Moses (67./Zappacosta), Hazard (82./Pedro), Giroud (67./Morata), Willian .

Sodnik: Damir Skomina (Slovenija)



Bešiktaš - BAYERN 1:3 (0:1) 0:5
40.000; Love 59.; Alcantara 18., Gonul 46./ag, Wagner 84.

Bešiktaš: Zengin, Gonul, Medel, Uysal, Erkin, Quaresma, Ozyakup , Arslan (60./Hutchinson ), Lens (60./Talisca), Love (75./Babel), Pektemek.

Bayern: Ulreich, Alaba, Hummels (46./Suele), Boateng , Rafinha , Alcantara (35./Rodriguez), Martinez, Vidal, Ribery, Lewandowski (68./Wagner), Müller.

Sodnik: Michael Oliver (Anglija)



V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem.

V četrtfinale Lige prvakov tudi Bayern in Barcelona