Nogometaši Barcelone so v lovu na nove lovorike. Foto: EPA
Nogometaši Barcelone so v lovu na nove lovorike. Foto: EPA

Prizorišče bo Tbilisi, tekma se bo začela ob 20.45. Barcelona si po letu 2009 spet želi ponoviti izjemen dosežek, ko je osvojila kar šest lovorik. Zdaj je na polovici poti, v torek je priložnost za evropski superpokal, v petek sledi prva tekma domačega superpokala z Athleticom, pozimi pa še klubsko svetovno prvenstvo.

Bartomeu: Vsi govorijo o šesterčku
"Sezono želimo začeti v lepem slogu. Vsi v ekipi si močno želimo novih zmag," pravi Ivan Rakitić, ki je nekoč igral prav za torkove tekmece. Predsednik kluba Josep Bartomeu skuša umiriti evforijo: "Za kaj takšnega potrebuješ močno ekipo. Mi jo imamo. Res pa je, da zdaj vsi govorijo samo o šesterčku."

Messi skrajšal dopust
Prvi zvezdnik Lionel Messi je poletne počitnice sam skrajšal in se pridružil treningom soigralcev. Na edini pripravljalni tekmi, ki jo je odigral proti Romi, se je takoj vpisal med strelce. Edina slaba novica je odsotnost obolelega Neymarja, ki bo manjkal vsaj dva tedna.

Iskali bodo način za zmago
Sevilla ni premagala Barcelone vse od leta 2010. "Seveda bomo skušali zmagati. Toda Barcelona je le najboljša ekipa na svetu, a bomo iskali način, da jo uženemo," razmišlja trener Unai Emery. V napadu so ostali brez prvega strelca Carlosa Bacce, ki je odšel v Milan, njegova zamenjava naj bi bil Ciro Immobile, pripeljali pa so tudi Ukrajinca Jevgenija Konopljanko.

Andaluzijci imajo do zdaj le en evropski superpokal iz leta 2006, takrat so - zanimivo - premagali prav Barcelono. Ta ima štiri naslove (1992, 1997, 2009, 2011).

Evropski superpokal
Tbilisi, torek ob 20.45:
BARCELONA - SEVILLA