Legendarni nogometaš Bayerna Paul Breitner je kroglico z Barcelono izvlekel kot zadnjo od osmih v bobnu. Foto: EPA
Legendarni nogometaš Bayerna Paul Breitner je kroglico z Barcelono izvlekel kot zadnjo od osmih v bobnu. Foto: EPA

V Barceloni smo dobro odigrali v obrambi, tudi v Milanu smo kljub porazu igrali dobro. Verjeti moramo vase, Milan na takšnih tekmah vedno pokaže najboljše.

Trener Milana Massimiliano Allegri
Zinedine Zidane
Športni direktor Reala Zinedine Zidane je lahko zelo zadovoljen z žrebom. Foto: EPA

Da osvojiš naslov, moraš premagati najboljše. Vedno mi je sicer bolj všeč, če igramo proti ekipam, s katerimi še nismo, saj nas slabše poznajo. Milan ima nogometaše na visoki ravni.

Trener Barcelone Pep Guardiola
Lionel Messi in Xavi
Lionel Messi in Xavi sta bila strelca v Milanu, ko je v predtekmovanju Barcelona premagala Milan s 3:2. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo
Real Madrid bo imel proti Apoelu bržkone lahko delo, potem pa ga v polfinalu čaka najverjetneje veliki obračun z Bayernom. Foto: EPA

V polfinalu se bo zmagovalec dvoboja Marseille - Bayern pomeril z boljšim iz obračuna Apoel - Real Madrid. Zmagovalec dvoboja Benfica - Chelsea bo igral z Milanom ali Barcelono.

Prve tekme četrtfinala bodo 27. in 28. marca, povratne pa 3. in 4. aprila. Polfinalna obračuna bosta 17. in 18. aprila ter 24. in 25 aprila. Finale bo 19. maja v Münchnu.

Barcelona in Milan sta se v evropskih pokalih do zdaj pomerila 13-krat. Barca je dobila pet, Milan štiri dvoboje, štirje pa so se končali neodločeno. Vsi drugi četrtfinalisti bodo v evropskih pokalih prvič igrali med seboj.

Milan in Barcelona tekmeca že v predtekmovanju
Derbi četrtfinala bo vsekakor obračun Milana in Barcelone, ki sta se v letošnji sezoni dvakrat pomerila že v predtekmovanju. Na Camp Nouu je bilo 2:2, na San Siru pa so s 3:2 slavili Katalonci. Na papirju ima najlažje delo Real Madrid, na preostalih dveh dvobojih pa sta favorita Bayern in Chelsea.

Allegri: Zelo težko bo, a imamo možnosti
"To je gostovanje, ki ga bomo zelo lahko organizirali. Skupaj smo igrali že jeseni, ekipi se dobro poznata," se je po žrebu malce pošalil direktor Milana Umberto Gandini in nadaljeval: "V Milanu smo izgubili tudi zaradi sporno dosojene 11-metrovke (sodnik Wolfgang Stark je (pre)hitro pokazal na belo točko, ko je Xavija z roko želel ustaviti Alberto Aquilani, op. a.). Skupni izid je bil 5:4, kar pomeni, da lahko igramo tudi proti Barceloni. Remi na začetku sezone je pokazal, da ekipa napreduje. Dve dobri predstavi proti najboljši ekipi na svetu sta nam dali veliko stimulacije. Milan je skozi sezono rastel in je danes boljši, kot je bil pred približno mesecem."

Podobnega mnenja je trener rdeče-črnih Massimiliano Allegri: "V Barceloni smo dobro odigrali v obrambi, tudi v Milanu smo kljub porazu igrali dobro. Verjeti moramo vase, Milan na takšnih tekmah vedno pokaže najboljše. Vrnilo se bo tudi nekaj poškodovanih igralcev (Kevin Prince Boateng, Gennaro Gattuso, Clarence Seedorf, op. a.). Zelo težko bo, toda imamo možnosti za preboj v polfinale. Poglejmo na žreb pozitivno: če nam uspe, lahko pridemo v finale."

In kaj je dejal trener Barcelone Pep Guardiola, ki se je želel pred žrebom izogniti Milanu? "Da osvojiš naslov, moraš premagati najboljše. Vedno mi je sicer bolj všeč, če igramo proti ekipam, s katerimi še nismo, saj nas slabše poznajo. Milan ima nogometaše na visoki ravni."

Ribery znova na Velodromu
V Münchnu letos še posebej na trnih pričakujejo vsak žreb, saj bo finale na Allianz Areni. "Marseille je v osmini finala izločil Inter, to mora biti za nas opozorilo. Že na gostovanju bomo poskušali iztržiti dober izid. Na splošno pa smo z žrebom zadovoljni," je po vlečenju kroglic v Nyonu povedal predsednik Bayerna Karl Heinz Rumenigge.

Ekipa z Velodroma, evropski prvak iz leta 1993, ki si je edini naslov priigrala prav v finalu v Münchnu, je v francoskem prvenstvu trenutno šele na osmem mestu. Obračun bo še posebej zanimiv za Francka Riberyja, ki je med letoma 2005 in 2007 nosil dres Marseilla. Ta je jeseni dvakrat premagal vodilno moštvo Bundeslige Borussio Dortmund (3:0, 2:3). Na prvi tekmi bo zaradi rdečega kartona s torkovega srečanja na San Siru manjkal vratar Steve Mandanda.

Luiz in Ramires bosta gotovo v pomoč
Benfica bo še drugič v tej sezoni potovala v Anglijo. V predtekmovalni skupini je zasedla prvo mesto v skupini, v kateri je bil Manchester United. Pri Chelseaju igrata tudi dva nekdanja člana Benfice - Brazilca David Luiz in Ramires.

Butragueno: V Nikoziji nam ne bo lahko
Apoel, ki je predtekmovalno skupino končal pred Zenitom in Portom, v osmini finala pa izločil Lyon, bo zdaj spoznal še Real. Predstavnik kraljevega kluba na žrebu Emilio Butragueno je tekmeca ocenil takole: "Prva tekma v Nikoziji pred njihovimi navijači bo zelo težka. Toda povratno tekmo igramo doma in z vsem spoštovanjem do tekmeca verjamemo v napredovanje v polfinale."

LIGA PRVAKOV, četrtfinale

Torek, 27. marca, ob 20.45:
APOEL - REAL MADRID
BENFICA - CHELSEA

Sreda, 28. marca, ob 20.45:
MARSEILLE - BAYERN
MILAN - BARCELONA

Povratne tekme bodo 3. in 4. aprila.

Polfinale, torek, 17. aprila, ob 20.45:
MARSEILLE/BAYERN - APOEL/REAL MADRID

Sreda, 18. aprila, ob 20.45:
BENFICA/CHELSEA - MILAN/BARCELONA

Povratni tekmi bosta 24. in 25. aprila.

EVROPSKA LIGA, četrtfinale

AZ ALKMAAR - VALENCIA
SCHALKE - ATHLETIC BILBAO
SPORTING LIZBONA - METALIST
ATLETICO MADRID - HANNOVER

Prve tekme bodo 29. marca, povratne pa 5. aprila.

Polfinale:
ATLETICO MADRID/HANNOVER - AZ ALKMAAR/VALENCIA
SPORTING LIZBONA/METALIST - SCHALKE/ATHLETIC BILBAO

Prvi tekmi bosta 19. aprila, povratni pa 26. aprila.

V Barceloni smo dobro odigrali v obrambi, tudi v Milanu smo kljub porazu igrali dobro. Verjeti moramo vase, Milan na takšnih tekmah vedno pokaže najboljše.

Trener Milana Massimiliano Allegri

Da osvojiš naslov, moraš premagati najboljše. Vedno mi je sicer bolj všeč, če igramo proti ekipam, s katerimi še nismo, saj nas slabše poznajo. Milan ima nogometaše na visoki ravni.

Trener Barcelone Pep Guardiola