Začetna postava Bayerna, ki je nadigrala Gvangžu. Foto: Reuters
Začetna postava Bayerna, ki je nadigrala Gvangžu. Foto: Reuters
Ki Sung Jeung
Veselje Ki Sung Jeunga po zmagovitem golu proti Chelseaju. Foto: EPA

Varovanci Pepa Guardiole so bili vseskozi občutno boljši nasprotnik, a so premoč kronali "šele" v 40. minuti, ko je Franck Ribery - po slabem izbijanju Kitajcev - z leve strani z diagonalnim polvolejem matiral vratarja Ženg Čenga.

Tik pred odmorom je na 2:0 povišal Mario Mandžukić, ki je na daljši vratnici z glavo pričakal predložek Thiaga Alcantare, nato pa žogo poslal za hrbet Ženga. Izid tekme je že v 47. minuti postavil Mario Götze, potem ko je žogo z roba kazenskega prostora poslal v desni zgornji kot vrat Gvangžuja. Zmaga Bayerna bi bila lahko še višja, saj so Götze, Ribery in Xherdan Shaqiri stresli vratnice. Že v prvem polčasu je okvir vrat preprečil veselje Thiagu in Toniju Kroosu.

Bavarci bodo nasprotnika v finalu dobili v sredo, ko se bosta udarila Casabalanca in južnoameriški prvak Atletico Mineiro.

SVETOVNO KLUBSKO PRVENSTVO, polfinale:
Guangžu - BAYERN (Agadir) 0:3 (0:2)
Ribery 40., Mandžukić 44., Götze 47.

Guangžu: Ženg Čeng, H. Džang, Č. Feng, J.-K. Kim , Č. Sun, Č. Džao (76./J. Feng), Dženg Dži , J. Huang (46./Rong), Elkeson, Conca, Muriqui (72./Gao).

Bayern: Neuer, Rafinha, van Buyten, Boateng, Alaba, Lahm, Götze, Kroos (58./Javi Martinez), Thiago, Ribery (72./Shaqiri), Mandžukić (75./Pizarro).

Sodnik: Bakary Gassama (Gambija)


Sreda ob 20.30:

CASABLANCA - ATLETICO MINEIRO (Marakeš)

Finale:
Sobota ob 20.30 (Marakeš)
Tekma za 3. mesto:
Sobota ob 17.30 (Marakeš)


Sunderland izločil Chelsea
V četrtfinalu angleškega ligaškega pokala je zadnjeuvrščeno moštvo Premier lige Sunderland z 2:1 izločilo Chelsea. Odločilni gol je v 119. minuti dosegel južnokorejski vezist Ki Sung Jueng.

ANGLEŠKI LIGAŠKI POKAL

ČETRTFINALE

Leicester - MANCHESTER CITY 1:3 (0:2)
Dyer 77.; Kolarov 8., Džeko 41., 53.

SUNDERLAND - Chelsea * 2:1 (0:0)
Borini 89., Sung Jeung 119.; Cattermole 46./ag
* - po podaljšku

Sreda ob 20.45:
STOKE CITY - MAN. UNITED

TOTTENHAM - WEST HAM