Kevin De Bruyne je bil najboljši igralec tekme v Los Angelesu. Foto: Reuters
Kevin De Bruyne je bil najboljši igralec tekme v Los Angelesu. Foto: Reuters
Neymar
Neymar je edini zatresel mrežo rdečih vragov. Foto: Reuters
Eder
Eder je že po pol ure dvakrat matiral Svena Ulreicha. Foto: Reuters
Zidane nezadovoljen po polomu proti Man. Cityju
Na Pokalu narodov zmage Barce, Cityja in Juveta

Na stadionu Los Angeles Memorial Coliseum je bil Pep Guardiola zelo zadovoljen. Novinca Danilo in Kyle Walker sta blestela. V izjemni formi je Kevin De Bruyne, ki je prispeval kar tri podaje. "Upam, da bo ohranil to formo. Ko je dobro razpoložen, lahko počne vse, kar želi," je Belgijca pohvalil Guardiola.

V prvem delu sta mreži mirovali. V drugem polčasu sta oba trenerja popolnoma spremenila postavi. Za kraljevi klub so zaigrali tudi novinci Theo Hernandez, Dani Ceballos in tudi povratniki, ki so bili posojeni, Marcos Llorente, Jesus Vallejo in Borja Mayoral. Nicolas Otamendi, Raheem Sterling, John Stones in Brahim Diaz so zadeli za City, častni gol za Real je dosegel mladi up Oscar Arnaiz.

Neymar zagotovil zmago Barci
Na FedEx Fieldu v Landovru, kjer igrajo svoje tekme Washington Redskinsi v Ligi NFL, je Barcelona premagala Manchester United z 1:0. Edini zadetek je dosegel Neymar v 31. minuti.

"Manchester United bo težko premagati v tej sezoni. Mislim, da bodo kandidati za naslov, neugodni bodo v Premier ligi in tudi v Ligi prvakov. Ne bi se rad srečal z njimi v Ligi prvakov," je dejal trener Barcelone Ernesto Valverde.

Eder nerešljiva uganka za obrambo Bavarcev
Bayern je v Singapurju znova razočaral in doživel že tretji poraz na azijski turneji. Po polomu proti Milanu z 0:4 je bil Carlo Ancelotti zelo slabe volje in sledila je dobra predstava proti Chelseaju (3:2), danes pa znova zelo slab prvi polčas proti Interju (0:2).
V 8. minuti je Antonio Candreva z desne strani podal pred vrata, kjer je Eder z desetih metrov zadel z glavo. Isti igralec je postavil končni izid po pol ure igre po podaji Ivana Perišića z leve strani. Bavarci so bili nemočni in Samir Handanović je imel malo dela. V 6. minuti je zaustavil poskus Francka Riberyja, še najnevarneje je bilo v 78. minuti, ko je Brazilec Miranda skoraj zatresel lastno mrežo.
Na vseh tekmah so bile postave precej premešane, številni nosilci igre niso igrali.

Prijateljske tekme, Los Angeles:
MANCHESTER CITY - REAL MADRID 4:1 (0:0)
Otamendi 52., Sterling 59., Stones 67., Diaz 82.; Oscar Arnaiz 90.

Landover:
BARCELONA - MANCHESTER UNITED 1:0 (1:0)
Neymar 31.

Miami:
PARIS SG - JUVENTUS 2:3 (0:1)
Guedes 53., Pastore 80.; Higuain 45., Marchisio 62., 89./11-m.

Singapur:
BAYERN - INTER 0:2 (0:2)
Eder 8., 30.

Zidane nezadovoljen po polomu proti Man. Cityju
Na Pokalu narodov zmage Barce, Cityja in Juveta