Sodnik Roberto Rossetti je 21. aprila na Allianz Areni Francku Riberyju pokazal rdeči karton. Foto: Reuters
Sodnik Roberto Rossetti je 21. aprila na Allianz Areni Francku Riberyju pokazal rdeči karton. Foto: Reuters
Louis van Gaal
Louis van Gaal je v desetih mesecih popolnoma preporodil ekipo. Tudi v primeru zgodovinskega trojčka bo ostal v Münchnu. Foto: EPA

Evropska nogometna zveza je francoskega virtuoza kaznovala s tremi tekmami kazni zaradi grobega prekrška nad igralcem Lyona Lisandrom Lopezom na prvi tekmi polfinala v Münchnu. Bayern se je pritožil in zahteval le eno tekmo kazni. Toda Uefa je po zaslišanju kazen potrdila, tudi Športno razsodišče v Lozani je bilo neomajno. V komisiji so bili Švicarji Bernhard Welten, dr. Stephan Netzle in dr. Andreas Gurovits.

Robben se vrača v Madrid
To je hud udarec za Bavarce pred sobotnim spektaklom na stadionu Santiago Bernabeu. Zdaj bo še več bremena na ramenih Arjena Robbna, ki se vrača v Madrid. "To bo prav posebna vrnitev. Poznam veliko ljudi v Madridu. Ko sem avgusta odhajal, si nisem mislil, da sem bom vrnil prav na finale Lige prvakov. Real me je prodal, ker je nujno potreboval denar. Tako je pač v našem poslu. Letošnja sezona je daleč najboljša v moji karieri. Bayern je kot velika družina, odlično se počutim v Münchnu in imam velike cilje tudi v prihodnosti," je dejal 26-letni Nizozemec, ki je v Bundesligi dosegel 16 zadetkov, blestel pa je tudi v finalu nemškega pokala v Berlinu. Bayern je v soboto odpravil Werder s 4:0 in že ima dvojno krono.

Van Gaal tudi naslednjo sezono na klopi Bayerna
V Münchnu bo naslednjo sezono ostal tudi trener Louis van Gaal, ki je bil še novembra na izhodnih vratih, zdaj pa je veliki junak. "Pogovarjal sem se s številnimi ljudmi, vodstvom kluba in se odločil, da izpolnim svojo pogodbo, ki velja do junija 2011. Še nikoli se mi ni zgodilo, da bi vsi igralci verjeli v mojo filozofijo nogometa. Prepričan sem, da bomo še boljši. Nismo še izčrpali vsega potenciala. Vse se dogaja v glavah nogometašev, ki morajo biti disciplinirani vseh 90 minut," je dejal van Gaal.

"Mi nismo odvisni le od Riberyja in Robbna. Hamit Altintop je v zelo dobri formi, to je dokazal že v Lyonu. Zelo pomaga tudi obrambi, zasluži si priložnost. Prav nič nisem zaskrbljen," je še dodal 58-letni Nizozemec.