Pep Guardiola se že od novembra intenzivno uči nemškega jezika. V ponedeljek bo prikazal svoje znanje pred novinarji z vsega sveta. Foto: EPA
Pep Guardiola se že od novembra intenzivno uči nemškega jezika. V ponedeljek bo prikazal svoje znanje pred novinarji z vsega sveta. Foto: EPA
Mario Götze
Mario Götze se bo konec novembra vrnil na stadion Westfalen. Foto: EPA

V pretekli sezoni so Bavarci pometli s tekmeci v nemškem prvenstvu, drugouvrščeno Borussio iz Dortmunda so prehiteli za neverjetnih 25 točk. Izgubili so le eno tekmo, 28. oktobra lani doma proti Bayerju iz Leverkusna z 1:2. Osvojili so rekordnih 91 točk za 29 zmag in štiri remije.

V ponedeljek ob 12.00 se bo na novinarski konferenci v Münchnu predstavil novi trener Pep Guardiola, govoril bo v nemškem jeziku. Zanimanje sedme sile je ogromno, katalonsko in špansko govoreči novinarji pa se bodo morali na konferenci zadovoljiti s tolmačenjem.

Španski strateg bo težko ponovil dosežke Juppa Heynckesa iz pretekle sezone. Bayern je dobil uvodnih osem tekem. V 6. krogu letošnje sezone ga čaka težko gostovanje pri Schalkeju v Gelsenkirchnu, v 8. krogu pa sledi še tekma v Leverkusnu. Obe tekmi bosta na sporedu po srečanjih Lige prvakov sredi tedna.

Veliki derbi v 13. krogu v Dortmundu
Mario Götze
, ki je za 37 milijonov evrov iz Dortmunda prestopil k Bayernu, se bo z nekdanjimi soigralci prvič srečal 23. novembra na stadionu Westfalen. Borussia, ki je izgubila finale Lige prvakov 25. maja na Wembleyju proti Bayernu z 1:2, bo po vseh šestih krogih skupinskega dela Lige prvakov gostovala, kar je zelo neugodno.

Dva treninga na Allianz Areni
Uvodna treninga osvajalcev trojčka (Liga prvakov, Bundesliga in DFB-pokal) prihodnji teden so iz vadbenega centra na Säbener Strasse preselili kar na Allianz Areno. Vsa norija ob predstavitvi Guardiole bo imela tudi dobrodelni značaj. Bavarski klub bo namreč ogled treningov v sredo in četrtek zaračunal, vstopnica bo stala pet evrov, a bo šel ves izkupiček v dobrodelne namene, za pomoč žrtvam nedavnih poplav v tej državi.

1. krog, petek, 9. avgusta, ob 20.30:
BAYERN - BORUSSIA (M)

Sobota, 10. avgusta:
MAINZ - STUTTGART
HOFFENHEIM - NÜRNBERG

SCHALKE - HAMBURGER SV
BAYER (L) - FREIBURG

HANNOVER - WOLFSBURG
AUGSBURG - BORUSSIA (D)

HERTHA - EINTRACHT FRANKFURT
EINTRACHT BRAUNSCHWEIG - WERDER