Pep Guardiola je od prevzema Bayerna doživel le en poraz, in sicer na domači zelenici proti Manchester Cityju. Foto: Reuters
Pep Guardiola je od prevzema Bayerna doživel le en poraz, in sicer na domači zelenici proti Manchester Cityju. Foto: Reuters
Bayern je lani osvojil trojno krono, kako pa bo letos? Foto: Reuters
Pep Guardiola in Franz Beckenbauer
Franz Beckenbauer ni navdušen nad igro Bavarcev. Foto: EPA

"Bayern je dobra ekipa, vendar bolj ranljiva kot prejšnjo sezono, še posebej v obrambi. Žal tega nismo izkoristili, Bilo je nekaj položajev, v katerih bi morali narediti več," je po neodločenem izidu (1:1) na Alilanz Areni razmišljal trener Arsenala Wenger, ki je primerjal lansko šampionsko ekipo Juppa Heynckesa in letošnjo Pepa Guardiole.

Bayern si je veliko prednost priigral že na prvi tekmi v Londonu, ko je slavil z 2:0. Prednost je še povišal po zadetku Bastiana Schweinsteigerja v 55. minuti, a je že dve minuti pozneje izenačil Lukas Podolski. Bavarci, ki so predtem držali vse niti igre v svojih nogah, v zadnje pol ure še zdaleč niso bili tako suvereni.

"Bayern ima slabosti kot vsako drugo moštvo. Če zabiješ gol, je vsako moštvo pod pritiskom in rahlo živčno. Seveda so vrhunska ekipa, toda v Evropi je precej odličnih ekip," je povedal Arsenalov vezist Alex Oxlade Chamberlain.

Guardiola: LP gurmanska jed, Bundesliga pica
Slabosti Bayerna se prav nič ne odražajo v Bundesligi, kjer so zadnji poraz doživeli oktobra 2012. V letošnji sezoni so na 24 tekmah zmagali kar 22-krat ob izjemni razliki v golih 72:11. Ko je Guardiola pred kratkim opisoval Ligo prvakov kot gurmansko jed, Budesligo pa kot pico, so mnogi nemški novinarji to vzeli kot kritiko nemškega prvenstva, a je strateg Bayerna dejal, da ni mislil tako.

Kritike po srečanju z Arsenalom je Guardiola zavračal: "Ne moremo na vsaki tekmi zabiti veliko golov, saj igramo proti dobrim nasprotnikom. Igrali smo zelo inteligentno. Nadzorovali smo tekmo in zadušili njihov protnapad. V prvem polčasu smo jim dovolili le eno priložnost. Po izenačenju smo imeli 15 minut nekaj težav, toda nič pretiranega. Smo zadovoljni, vse gre po načrtih."

Beckenbauer: Podajali si bomo nazaj tudi na črti gola
Ikona Bayerna Franz Beckenbauer ni tako navdušen. "Na koncu bomo igrali tako kot Barcelona - negledljivo," je bil kritičen Beckenbauer, ki se je obregnil ob tiki-taka podajalno igro, ki jo je Guardiola gojil v Barceloni. "Žogo si bodo podajali nazaj tudi na golovi črti," je bil piker Beckenbauer.