Rafael Benitez je po slabem začetku na klopi Chelseaja v nedeljo zvečer doživel veliki trenutek. Foto: Reuters
Rafael Benitez je po slabem začetku na klopi Chelseaja v nedeljo zvečer doživel veliki trenutek. Foto: Reuters

Španski strokovnjak je bil po visoki in odmevni zmagi še posebej ponosen. "Vsi ste se lahko prepričali, da moštvo napreduje. S takšno igro se lahko močno približamo naslovu angleškega prvaka. Zmaga je vedno velika stvar, najpomembneje pa je, da moštvo napreduje in izboljšuje igro. Na vsakem treningu popravimo kakšno malenkost in zdaj se vidi, da ekipa raste. Samo nadaljevati moramo v tem ritmu," je dejal Benitez, ki pri navijačih Chelseaja ni posebej priljubljen.

Se je "El Nino" prebudil?
Še posebej je bil vesel zadetka Fernanda Torresa, ki je z glavo zadel za 1:0 v 3. minuti. "Napadalec je in potreboval je zadetke. Moštvu gre dobro, ima več priložnosti, zaradi zadetkov pa mu raste samozavest," je dodal Benitez, ki v sredo ne bo mogel računati na Johna Terryja in Ryana Bertranda.

Norwich čaka na zmago že 18 let
Oktobra so evropski prvaki na Stamford Bridgeu s 4:1 odpravili Norwich, ki pa je nato ujel formo in je v varni sredini lestvice s 25 točkami. Chelsea na zadnjih osmih tekmah proti Norwichu ni doživel poraza, zadnjič se je Norwich veselil zmage na medsebojni tekmi decembra 1994 (3:0).