Miral Samardžić in Boštjan Cesar bosta v soboto najbrž tvorila branilski par na tekmi proti Slovaški. Foto: www.alesfevzer.com
Miral Samardžić in Boštjan Cesar bosta v soboto najbrž tvorila branilski par na tekmi proti Slovaški. Foto: www.alesfevzer.com
Birsa pred sedmimi leti proti Slovakom dal izjemen gol
Slovenski nogometaši opravili uvodni trening

Kot kaže, težave Roberta Berića z bolečinami v stegenski mišici, zaradi česar je izpustil četrtkovo tekmo Evropske lige, v nedeljo pa je v Lyonu odigral samo prvi polčas, niso nedolžne, saj se je Krčan na Brdu pri Kranju po prihodu iz slačilnice v trenirki usedel na klop in ni poslušal niti uvodnega nagovora selektorja Srečka Katanca.

Iz Anglije je v ponedeljek popoldne prišla novica, da bo tekmi proti Malti in Sloveniji zaradi poškodbe izpustil nogometaš Manchester Cityja Raheem Sterling. Na nedeljskem derbiju Premier lige proti Tottenhamu je bil zamenjan v 87. minuti. Namesto Sterlinga je selektor Gareth Southgate v reprezentanco vpoklical člana Crystal Palacea Androsa Townsenda.

Med tistimi 14, ki so že v ponedeljek trenirali na polno (trening je trajal eno uro), je branilec kitajskega Henana Miral Samardžić, ki je v Slovenijo pripotoval že pred dnevi in se tudi že prilagodil na časovno razliko. Na druženju z novinarji se je še nekoliko ozrl proti tekmi v Litvi prejšnji mesec, kjer so Slovenci iztržili točko (2:2).

"Dogajajo se tudi takšne tekme. Litovci so bili trd tekmec, malo so nas presenetili na začetku. To je opomin, upam, da se to ne bo več dogajalo," je povedal 29-letni Samardžić. Na vprašanje o tem, ali so bili res nezadovoljni z dogajanjem po tekmi oziroma kritikah javnosti, je odvrnil: "Na koncu smo osvojili točko, v zadnji minuti smo zadeli, tako da smo po eni strani lahko zadovoljni, saj smo točko dobili, po drugi strani pa nam je lahko žal za dve, saj je bila to vendarle Litva."

O Slovakih je bil bolj redkobeseden. "Imajo veliko dobrih igralcev, o imenih pa ne bi govoril," je dejal, o tem, da so Slovaki po porazu proti Angliji v zadnji minuti (0:1) ranjeni, pa je dodal: "Ranjeni so toliko kot mi. Verjamem, da bodo šli na nož, tako kot mi, tako da pričakujem res trdo, trdo tekmo."

Birsa pred sedmimi leti proti Slovakom dal izjemen gol
Slovenski nogometaši opravili uvodni trening