Robert Berić in Louis Schaub slavita na Amsterdam Areni. Foto: Reuters
Robert Berić in Louis Schaub slavita na Amsterdam Areni. Foto: Reuters
Robert Berić
Takole je Berić v 12. minuti v mrežo porinil žogo za vodstvo z 1:0. Foto: Reuters
Dinamo
Dinamo je po zadetku Marka Roga v 23. minuti povedel z 0:3, a ga je do konca tekme čakala še težka naloga. Foto: Reuters
Robert Berić in Louis Schaub
Schaub si je po veliki zmagi oprtal Berića na ramena. Foto: Reuters

24-letni Krčan je po izgubljeni žogi Ajaxove obrambe in po predložku z leve strani za 0:1 v polno meril z glavo iz neposredne bližine, potem ko so ga branilci pustili popolnoma samega. V 39. minuti je razprodano Amsterdam Areno (med 51.258 gledalci je bilo tudi 2.500 gostujočih navijačev) po prodoru z desne strani s strelom po tleh z roba kazenskega prostora šokiral še mladi avstrijski reprezentant Louis Schaub in na semaforju se je izpisal izid 0:2.
V 52. minuti je na 1:2 iz voleja znižal Poljak Arkadiusz Milik, v 75. minuti pa je izenačil rezervist, Srb Nemanja Gudelj, ko gostom ni uspelo izbiti žoge izpred vrat. Kazalo je, da bo Rapid težko zdržal in izsilil vsaj podaljšek, toda hitro se je tekma znova obrnila v popolnoma drugo smer. Slavje na tribunah se še ni prav poleglo, ko je nezbranost Nizozemcev izkoristil Schaub in na podoben način kot v prvem polčasu, le da tokrat s strelom pod prečko, zatresel mrežo za veliko zmago Rapida.
Na prvi tekmi na Dunaju prejšnjo sredo je bil Berić po zaostanku Rapida z 0:2 s podajo in zadetkom v drugem polčasu najzaslužnejši, da so se avstrijski podprvaki obdržali v igri za napredovanje.
Dinamo skoraj zapravil nemogoče
Nenavadno tekmo so videli gledalci v Moldeju, kjer je zagrebški Dinamo v 4. predkrog napredoval po velikih mukah. Potem ko je bilo na Maksimiru prejšnji teden 1:1, so imeli Norvežani v 8. minuti lepo priložnost za vodstvo, a je Ola Kamara po sporno dosojeni 11-metrovki z bele točke streljal visoko prek vrat. Na drugi strani so hrvaški prvaki med 17. in 23. minuto kar trikrat zatresli mrežo in si priigrali visoko prednost z 0:3.
Da vendarle ne bo šlo vse tako zlahka, je pokazala že končnica prvega polčasa, ko so Norvežani najprej znižali izid, nato pa zapravili še drugo 11-metrovko. Izkazal se je portugalski vratar Eduardo. V drugem polčasu je Molde s tretjim strelom z bele točke (!) le zadel, Kamara pa je kljub izključitvi Vegarda Forrena ob igri z igralcem manj celo izenačil. Do konca je ostalo še 15 minut, v katerih pa si Dinamo vseeno ni privoščil blamaže.
3. predkrog, prvaki, povratne tekme

Molde - DINAMO ZAGREB 3:3 (1:3) 1:1
Hussain 43., Elyounoussi 52./11-m, Kamara 76.; Pjaca 17., Ademi 20., Rog 23.
RK: Forren 72./Molde
Kamara (Molde) je v 8. minuti z 11-metrovke streljal čez vrata, v 45. minuti pa je Eduardo (Dinamo) ubranil strel z bele točke Singhu.
APOEL - Midtylland (DAN) 0:1 (0:1) 2:1
Svjačenko 2.
RK: Vinicius 29./Apoel

Sreda:
ASTANA - HELSINKI 0:0
(Ilić)
QARABAG (AZR) - CELTIC 0:1
BATE BORISOV - VIDEOTON 1:1
BASEL - LECH POZNAN 3:1
MALMÖ - SALZBURG 0:2
PARTIZAN - STEAUA 1:1
(Balažic)
SKENDERBEU (ALB) - MILSAMI (MOL) 2:0
VIKTORIA PLZEN - MACCABI TEL AVIV 2:1

3. predkrog, neprvaki, povratne tekme
Ajax - RAPID DUNAJ 2:3 (0:2) 2:2
Milik 52., Gudelj 75.; Berić 12., Schaub 39., 77.
Berić (Rapid) je igral do 94. minute.
MONACO - Young Boys 4:0 (0:0) 3:1
Cavaleiro 54., Kurzava 64., Martial 70., El Shaarawy 77.

Sreda:
SPARTA PRAGA - CSKA MOSKVA 2:2
CLUB BRUGGE - PANATHINAIKOS 1:2
ŠAHTAR DONECK - FENERBAHČE 0:0

V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.