Roman Bezjak se veseli velikega izziva. Čaka ga boj za obstanek v Bundesligi. Lani je Darmstadtu uspel velik podvig. Foto: www.alesfevzer.com
Roman Bezjak se veseli velikega izziva. Čaka ga boj za obstanek v Bundesligi. Lani je Darmstadtu uspel velik podvig. Foto: www.alesfevzer.com

Nemški mediji ugibajo, da naj bi odškodnina znašala več kot dva milijona evrov. Nosil bo dres s številko 14. V uvodnih sedmih krogih hrvaškega prvenstva je dosegel kar sedem golov. Proti Istanbulu je v Evropski ligi zadel dvakrat, a to ni bilo dovolj za napredovanje
izbrancev Matjaža Keka. V 46 uradnih nastopih za Rijeko je zbral 26 zadetkov.
"Vedno je bila moja največja želja, da bi zaigral v Bundesligi, zato sem tudi dolga leta vsak dan trdo delal. Zdaj bom vse moči usmeril v uspeh moštva," je bil zadovoljen 27-letni napadalec, ki je zaradi prestopa zamudil na zbor slovenske nogometne reprezentance na Brdu pri Kranju, kjer slovensko izbrano vrsto v naslednjih dneh čakajo priprave na uvod kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018.

Pred tem je Bezjak tri leta igral za bolgarski Ludogorec. Odigral je 95 tekem, štiri tudi v Ligi prvakov. Osvojil je tri naslove prvaka, en pokalni naslov in tudi superpokal.

Direktor Fach se veseli okrepitve v napadu
Trener Darmstadta Norbert Meier ima na voljo precej spremenjeno zasedbo, Bezjak je 13. novinec v tej sezoni. Cilj kluba je obstanek v Bundesligi.

"Bezjak je že nekaj let zapored dokazal, da je odličen strelec. V različnih tekmovanjih je bil zelo učinkovit. Zdaj bomo v napadu veliko bolj nepredvidljivi," je pojasnil direktor Holger Fach, ki je bilo zelo razočaran po sobotnem porazu v Kölnu z 0:2.
Vsekakor gre za največji nakup malega kluba, ki se je lani po 33 letih vrnil v Bundesligo in na presenečenje večine obdržal prvoligaški status s 14. mestom.