Slaven Bilić naj bi po Euru prevzel moskovsko Lokomotivo. Foto: EPA
Slaven Bilić naj bi po Euru prevzel moskovsko Lokomotivo. Foto: EPA

"Zagotovo se po prvenstvu poslavljam od selektorskega stolčka, toda predtem se moramo popolnoma osredotočiti, saj nas čaka zahtevna naloga," je povedal 43-letni Bilić, ki je na krmilo Hrvaške prišel leta 2006.

Hrvaški mediji že špekulirajo, kdo bo nasledil Bilića, obeta pa se tudi sprememba na vrhu krovne nogometne organizacije. Tako naj bi predsedniško mesto v hrvaški zvezi od Vlatka Markovića prevzel Davor Šuker, selektor pa naj bi postal še en nekdanji reprezentant Igor Štimac.

Na Bilićevem seznamu za Euro ni napadalcev Ivana Klasnića in Mladena Petrića. "Bila je težka odločitev, a tudi to je del moje službe," je povedal Bilić, ki bo v napadu izbiral med Ivico Olićem, Mariem Mandžukićem, Nikico Jelavićem in Eduardom.

Hrvati se bodo najprej pomerili z Irsko, v njihovi skupini pa so še Španci in Italijani. "Z vsem dolžnim spoštovanjem do Ircev, ampak turnir hočemo začeti z zmago. So čvrsti, dobro organizirani in se odlično branijo. Edino presenečenje, ki bi ga lahko pripravil Trapattoni je, da jih usmeri bolj v napad, a to bi nas osrečilo," je še povedal Bilić.

Vratarji: Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subašić (Hajduk), Ivan Kelava (Dinamo Zagreb), Goran Blazevic (Hajduk Split)

Branilci: Vedran Ćorluka (Tottenham), Šime Vrsaljko (Dinamo Zagreb), Dejan Lovren (Lyon), Josip Šimunić (Dinamo Zagreb), Ivan Strinić (Dnipro), Gordon Schildenfeld (Eintracht Frankfurt), Domagoj Vida (Dinamo Zagreb), Jurica Buljat (Maccabi), Daniel Pranjić (Bayern Munich)

Zvezni igralci: Darijo Srna (Šahtar), Ognjen Vukojević (Dynamo Kijev), Ivan Rakitić (Sevilla), Tomislav Dujmović (Dinamo Moskva), Luka Modrić (Tottenham), Milan Badelj (Dinamo Zagreb), Niko Kranjčar (Tottenham), Ivan Perišić (Borussia Dortmund), Ivo Iličević (Hamburger).

Napadalci: Mario Mandzukić (Wolfsburg), Eduardo Da Silva (Šahtar), Nikica Jelavić (Everton), Nikola Kalinić (Dnipro), Ivica Olić (Bayern)