Valter Birsa med treningom na Brdu pri Kranju. Foto: www.alesfevzer.com
Valter Birsa med treningom na Brdu pri Kranju. Foto: www.alesfevzer.com
Primerjava generacij 1999 in 2015
Živčnosti v slovenskem taboru ni

Selektor Srečko Katanec ima na voljo vse nogometaše. Vsi vadijo brez (večjih) težav. Eden ključnih mož bo tudi izkušeni Valter Birsa, ki je igral že v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2010.

"Mogoče so to res dodatne izkušnje, ampak dobrodošla je tudi svežina drugih igralcev, pozitivnost od znotraj in zunaj ... Če bo pravo ozračje, potem bo ekipa dobila zalet in bo vse veliko lažje," meni Birsa.

Moramo biti pametni in zreli
Pred obračunom z Ukrajino pa 29-letni Primorec pravi: "Možnosti za nas bodo dobre, če bomo pravi, če bomo izkoriščali njihove napake in mi teh delali čim manj. Moramo se jim tekaško, borbeno zoperstaviti. Mislim, da to lahko naredimo. Ukrajinci igrajo v dobrih klubih, tudi v domačem prvenstvu, ki je dobro. Kljub temu, da imajo možnost odhoda v tujino, jim tega ni treba narediti, saj so tudi tam dobro plačani. Vedo, za kaj gre, poznajo se dolgo časa, v klubih igrajo skupaj, zato nikakor ne bo lahko," opozarja slovenski vezist in dodaja: "Ne smemo priti v položaj, da ob vrnitvi v Slovenijo nimamo več možnosti za EP. Moramo biti dovolj pametni, zreli in biti neprestano v igri."

Na treningu vsi z izjemo Rotana
Izboljšujejo pa se tudi vesti za Ukrajince, v tamkajšnjih medijih poročajo, da se vračajo oziroma so se vrnili na treninge vsi z izjemo Ruslana Rotana. Andrej Jarmolenko in Oleksandr Gladki sta vadila po posebnem programu, vračata pa se tudi Andrej Pjatov in Artem Fedecki.

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2016

DODATNE KVALIFIKACIJE, prve tekme

Četrtek ob 20.45:
NORVEŠKA - MADŽARSKA (TVS 2/MMC)
Povratna tekma bo 15. novembra.

Petek ob 20.45:
BOSNA IN HERCEGOVINA - IRSKA (TVS 2/MMC)
Povratna tekma bo 16. novembra.

Sobota ob 18.00, Lviv:
UKRAJINA - SLOVENIJA (TVS 2/MMC)
Povratna tekma bo v torek, 17. novembra, ob 20.45 v Mariboru.
Ob 20.45:
ŠVEDSKA - DANSKA
Povratna tekma bo 17. novembra.

Primerjava generacij 1999 in 2015
Živčnosti v slovenskem taboru ni