Sepp Blatter je izrazil pomisleke o Katarju kot organizatorju svetovnega nogometnega prvenstva 2022. Foto: EPA
Sepp Blatter je izrazil pomisleke o Katarju kot organizatorju svetovnega nogometnega prvenstva 2022. Foto: EPA

A 77-letni Švicar v isti sapi dodaja, da Evropa ne more vedno imeti zadnje besede o času in kraju svetovnega prvenstva. Katar, država na Arabskem polotoku, je "problematičen" zato, ker so tam v običajnem terminu svetovnih prvenstev, to je junija in julija, izjemno visoke temperature.

Katarci sicer obljubljajo klimatizirane stadione, s čimer pa marsikdo ni zadovoljen, tako da se pojavlja ideja, da bi prvenstvo potekalo novembra. S tem pa bi morali precej prilagoditi koledar ligaških tekmovanj.

Blatter: Nogomet je svetovni šport
"Če bi trmasto vztrajali pri sedanjem terminu, ko je SP v času evropskega poletja, s tem avtomatično diskriminiramo države, ki imajo drugačno podnebje in letne čase, kot so v Evropi ... Kdo smo mi, Evropejci, ki nas je 800 milijonov, da zahtevamo uresničitev vseh naših želja ne glede na preostali svet, ki šteje 6,2 milijarde prebivalcev ... Evropejci se moramo zavedati, da nogomet ni več le šport stare celine in Južne Amerike, ampak svetovni šport milijard navijačev, ki ga spremljajo vsak teden in povsod po svetu," je ob robu zasedanja Mednarodnega olimpijskega komiteja dejal Blatter.