Ousmane Dembele se je takole veselil zmagovitega zadetka. Foto: EPA
Ousmane Dembele se je takole veselil zmagovitega zadetka. Foto: EPA
Bayern
Razočarani nogometaši Bayerna. Foto: Reuters
Velika zmaga Borussie v Münchnu
PSG razbil Monaco kar s 5:0
Eintracht v finalu nemškega pokala, Angers finalist v Franciji

Gostje so v 19. minuti prvi zadeli, ko je napako v obrambi naredil Javi Martinez, žoga se je po strelu Raphaela Guerreiera odbila od vratnice, Marco Reus pa jo je iz neposredne bližine potisnil v mrežo. Martinez se je za napako odkupil devet minut pozneje, ko je izenačil z glavo. Še pred koncem prvega polčasa je po dolgi podaji Xabija Alonsa Franck Ribery z leve strani našel Matsa Hummelsa, ta pa je z nizkim strelom popeljal Bavarce v vodstvo.

Dembele podal in zadel
V drugem polčasu so prek Arjena Robbna zadeli še okvir vrat in bi morali iz številnih priložnosti vsaj še enkrat zatresti mrežo, toda Borussia je v nadaljevanju nenadejano poravnala izid. V 69. minuti je po predložku Ousmaneja Dembeleja za 2:2 poskrbel Pierre-Emerick Aubameyang na oddaljenejši vratnici. 19-letni Dembele se je pet minut pozneje po hitrem protinapadu še sam vpisal med strelce z lepim zavitim strelom, potem ko je Bayernov kapetan Philipp Lahm izgubil žogo.
Lani je Bayern v finalu premagal Borussio s 4:3 po streljanju 11-metrovk. Varovanci Carla Ancelottija se bodo po izpadu iz Lige prvakov prejšnji teden v Madridu v letošnji sezoni morali zadovoljiti samo s prvenstveno lovoriko. Brez zmage so že pet tekem v vseh tekmovanjih.
Dortmundčani po četrti pokal
Borussia je pokal do zdaj osvojila trikrat (1965, 1989, 2012), nazadnje pa v finalu trikrat zapored ostala praznih rok. Četrtič zapovrstjo bo v finalu igrala prvič.
Drugi finalist je Eintracht iz Frankfurta, ki je v torek po 11-metrovkah s 7:8 slavil v Mönchengladbachu. Finale bo v soboto, 27. maja, na olimpijskem stadionu v Berlinu.
Nemški pokal, polfinale:
Bayern - BORUSSIA (D) 2:3 (2:1)
Javi Martinez 28., Hummels 42.; Reus 19., Aubameyang 69., Dembele 74.

Bayern: Ulreich, Lahm, Javi Martinez, Hummels (61./Boateng), Alaba, Xabi Alonso (79./Müller), Vidal, Robben, Thiago, Ribery (86./Costa), Lewandowski.

Borussia Dortmund: Bürki, Piszczek (80./Pulišić), Sokratis, Bender, Schmelzer, Castro (46./Durm), Weigl, Dembele, Guerreiro, Aubameyang, Reus (91./Ginter).

Sodnik: Manuel Gräfe



Borussia (M) - EINTRACHT FRANKFURT 7:8 (1:1, 1:1) - po 11-metrovkah
Hofmann 45.; Tawatha 15.
Finale bo 27. maja v Berlinu.


Francoski pokal, polfinale:
PSG
- Monaco 5:0 (2:0)
Draxler 26., Cavani 31., Mbae 50./ag, Matuidi 52., Marquinhos 89.

ANGERS
- Guingamp 2:0 (1:0)
Mangani 38., Toko Ekambi 92.
Petrić (Angers) je bil na klopi.
Finale bo 27. maja v St. Denisu.

Velika zmaga Borussie v Münchnu
PSG razbil Monaco kar s 5:0
Eintracht v finalu nemškega pokala, Angers finalist v Franciji