Mišo Brečko in soigralci imajo v ponedeljek lepo priložnost za vrnitev med elito. Foto: Reuters
Mišo Brečko in soigralci imajo v ponedeljek lepo priložnost za vrnitev med elito. Foto: Reuters
Mijat Gačinović
Mijat Gačinović je izenačil na 1:1. Foto: Reuters
Niko Kovač
Niko Kovač je prevzel Eintracht v zelo težkem položaju. Uspel je nanizati serijo zmag, na kolena je spravil celo dortmundsko Borussio (1:0), a zadnjega koraka v Bremnu mu ni uspelo narediti. Zdaj ga čaka težko delo v ponedeljek na povratni tekmi v Nürnbergu. Foto: Reuters

Eintracht je zasedel 16. mesto v Bundesligi, potem ko je v zadnjem krogu prejšnjo seoboto nesrečno izgubil v Bremnu, dve minuti pred koncem je Werder med elito obdržal branilec Papy Djilobodji.

Niko Kovač je od začetku svojim izbrancem naročil napadalno igro. Že v 5. minuti je po podaji iz kota zapretil branilec David Abraham, a je kapetan gostov Brečko žogo izbil z glavo dva metra pred golovo črto. Gostje so bili v prvem polčasu preveč nervozni, pomembnost tekme je naredila svoje. Eintracht je imel premoč, a razen strela Harisa Seferovića mimo vrat ni uspel resneje zapretiti.

Russ v lastno mrežo
Dve minuti pred odmorom je Sebastian Kerk podal dolgo žogo z desne v kazenski prostor, kapetan Eintrachta Marco Russ pa je nespretno podstavil desnico in zatresel lastno mrežo. Nürnberg, ki si ni priigral nobene priložnosti v prvem polčasu, je imel vodstvo in dosežen zadetek v gosteh.

Gačinović kronal premoč Eintrachta
V drugem polčasu je Eintracht pritisnil. V 65. minuti je Timothy Chandler podal do Mijata Gačinovića, ki se je otresel Brečka in desno nogo z desetih metrov izenačil. Do konca tekme so skušali gostitelje priti do zmagovitega gola, najlepši priložnosti sta zapravila Chandler in Seferović.
Po pozitivnem dopinškem testu pri Russu odkrili tumor
Kapetan Russ je bil ta teden najprej pozitiven na dopinškem testu, ki ga je izvedla nemška Nacionalna dopinška agencija (NADA). Pozitiven test ni bil posledica jemanja dopinga, ampak je zanj kriv tumor. Test, ki ga je opravil branilec, je pokazal močno povečano raven hormona HCG, po obisku urološkega specialista, pa je ta ugotovil, da je to posledica tumorja in ne dopinga.

"Kakšne vrste in kako nevaren je tumor, nam ni povedal, rekel je samo, da je od zdravnikov dobil zeleno luč za igranje. Deloval je mirno in zbrano, trenerju je zatrdil, da je pripravljen za igro," je dejal Heribert Bruchhagen, predsednik Eintrachta in dodal, da je dovoljenje za nastop dobil tudi od protidopinške komisije, ki ni ugotovila nobenih sumljivih reči.

Povratna tekma bo v ponedeljek v Nürnbergu, kjer varovancem Reneja Weilerja zadostuje še remi brez golov.

Dodatne kvalifikacije za Bundesligo, prva tekma:
EINTRACHT FRANKFURT - NÜRNBERG 1:1 (0:1)
51.500; Gačinović 65.; Russ 43./ag

Eintracht Frankfurt: Hradecky, Chandler, Abraham, Russ, Oczipka, Hasebe, Huszti, Aigner (61./Ben Hatira), Meier (70./Stendera), Gačinović (84./Castaignos), Seferović.

Nürnberg: Schäfer, Brečko, Margreitter, Bulthuis, Sepsi, Petrak, Behrens, Kerk (74./Blum), Leibold (89./Gislason), Füllkrug (85./Hovland), Burgstaller.

Sodnik: Daniel Siebert



Povratna tekma, ponedeljek ob 20.30:
NÜRNBERG - EINTRACHT FRANKFURT


V Bundesligo sta se iz druge lige že uvrstila Freiburg in RB Leipzig.