Vratar Dinama Ivan Kelava je ubranil vse štiri poskuse, ki so leteli v okvir njegovih vrat. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Vratar Dinama Ivan Kelava je ubranil vse štiri poskuse, ki so leteli v okvir njegovih vrat. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Domagoj Vida
23-letni Domagoj Vida je v eni od akcij tako ustavljal Marcosa Tavaresa. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Dinamo Zagreb
Igralci Dinama so v dveh tekmah pokazali nekoliko več, a Mariborčani ne smejo biti pretirano razočarani, saj je Evropska liga tudi lep uspeh. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Viole
Navijači so bili 12. igralec Maribora, kar pa ni pomagalo. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj

Vratar Dinama Ivan Kelava veliko dela ni imel, po srečanju pa je povedal: "Hitri zadetek je tehtnico nagnil na našo stran. Preostalo nam je le, da smo tekmo nadzirali do konca, kar nam je uspelo. Pokazali smo, da smo boljša ekipa od Maribora. Pred začetkom smo se dogovorili, da moramoa zabiti gol, in to smo tudi storili. Odločile so naša kakovost in naše izkušnje v Evropi, saj že kakšnih pet let zapored nastopamo v evropskih tekmovanjih. Ne glede na poraz, ima Maribor kakovostno ekipo z nekaj izstopajočimi posamezniki. Želim jim vse najboljše, hkrati pa bi jim čestital za fer in pošteno igro."

Kelava: Upam, da smo se lani kaj naučili
Kelava se veseli preizkušenj v elitni družbi, pri čemer si želi, da bi ekipa pokazala več kot v lanski sezoni, ko je Dinamo izpadel v skupinskem delu Lige prvakov s šestimi porazi in razliko v zadetkih -19 (3:22): "V lanski sezoni smo dobili malo 'po repu'. Začeli smo sicer dobro, potem pa je prišlo do razpada sistema. Upam, da smo se iz tega kaj naučili."

Vida: Ne vem, zakaj nam je sodnik razveljavil gol
Branilec Domagoj Vida je eden najzaslužnejših, da je Dinamo prišel v Ligo prvakov, saj je v 2. predkrogu z golom v 98. minuti rešil "modre" pred izpadom proti bolgarskemu Ludogorcu. Tokrat je bil zelo zanesljiv v obrambnih nalogah: "Pokazali smo, da smo boljša ekipa od Maribora, ki je bil težak zalogaj. Imeli smo še nekaj priložnosti za gol, poleg tega ne vem, zakaj nam je sodnik razveljavil zadetek. To nazadnje ni pomembno, pomembno je le, da smo v Ligi prvakov v najboljši družbi. Maribor je imel svojo priložnost v Zagrebu pri izidu 1:1, ko je Kelava dobil dvoboj ena na ena. Pokazali so, da so dobro ekipa, in želim ji vso srečo v Evropski ligi."

Čop: Mi smo za Ligo prvakov, Maribor za Evropsko ligo
Napadalec Duje Čop je v Zagrebu dosegel prvi gol, tokrat pa je prispeval podajo pri edinem zadetku v Ljudskem vrtu: "Šteje le uvrstitev v Ligo prvakov, vtis in vse drugo ni pomembno. Tekmo smo nadzirali ves čas, medtem ko Maribor, razen nekaj predložkov s strani, ni imel resnejših priložnosti. Naša zmaga bi bila lahko še višja. Maribor je kakovostna ekipa, a mi smo moštvo za Ligo prvakov, medtem ko oni za Evropsko ligo, kjer jim želim veliko sreče. Za nas pa upam, da bomo v Ligi prvakov pustili boljši vtis kot v lanski sezoni."

Čačić: Maribor je napravil velik korak naprej, a Dinamo je še vedno kategorija višje
Trener Ante Čačić je nadaljeval niz neporaženosti na klopi Dinama, ki traja že 31 tekem. "Tekmo sem doživljal kot vsako drugo. Na koncu smo naredili tisto, kar smo obljubili. Ni nam bilo lahko, a vedeli smo, kako se jim zoperstaviti. Škoda, ker nam v prvem polčasu ni uspelo še bolj izkoristiti nervoze domačih in njihove nestrpnosti, da bi izničili naše vodstvo. Če pogledamo obe tekmi, je Dinamo zasluženo napredoval. Moj optimizem je torej imel kritje. Ne želim podcenjevati Maribora, ki je napravil velik korak naprej, a Dinamo je še vedno ena kategorija višje," je dejal 58-letni Čačić in se nato ozrl proti Ligi prvakov: "Vsak klub s tega področja je v njej avtsajder. Zagotovo pa se ne bomo vdali. Želimo popraviti vtis iz lanske sezone, želimo osvajati točke in morali bomo najti način za to. Zagotovo pa je Liga prvakov 'neki drugi šport'."

Čačić hvalil domače navijače
Čačić je pohvalil tudi mariborske navijače, ki so - če odštejemo nekaj neprimernih skandiranj - pripravili vzdušje, vredno Lige prvakov. Nanjo bodo morali v slovenski nogometni prestolnici počakati vsaj še leto dni. A tudi Evropska liga - drugo leto zapored - je za vijoličaste izjemen uspeh, za katerega si zaslužijo vse pohvale.