Fabio Capello je bil med letoma 2008 in 2012 selektor Anglije, zdaj pa ga spet mika vodenje kluba. Foto: Reuters
Fabio Capello je bil med letoma 2008 in 2012 selektor Anglije, zdaj pa ga spet mika vodenje kluba. Foto: Reuters

"Anglija se mi zdi zanimiva, saj dobro poznam moštva in igralce. Želim postati trener moštva, ki bi bilo v igri za naslove in bi sodelovalo v Ligi prvakov. Ne gre mi za denar, ampak za vrednost moštva," je povedal 65-letni Capello, ki se je izkazal pri vodenju Milana, Rome, Juventusa in Reala, nazadnje pa je bil selektor angleške nogometne reprezentance. Nasledil ga je Roy Hodgson.

Capello verjame, da je Anglija dobila dobrega selektorja: "Roya poznam še iz Interja in v zadnjih letih sva se pogosto srečala. Verjamem, da je zelo dober in izkušen trener ter prava izbira za angleško selekcijo. Želim mu vse najboljše na letošnjem evropskem prvenstvu."

Ferguson najbogatejši trener na Otoku
Sunday Times je objavil lestvico najbogatejših nogometnih trenerjev na Otoku. Na vrhu je Alex Ferguson (Manchester United), katerega premoženje ocenjujejo na 32 milijonov funtov (dobrih 38 milijonov evrov), kar je pet milijonov funtov več kot lani. Premoženje Royja Keana ocenjujejo na 29 milijonov funtov, na tretjem mestu pa je dolgoletni strateg Arsenala Arsene Wenger (26 milijonov).