Antonio Cassano je priznal, da zelo pogreša nogomet. Foto: EPA
Antonio Cassano je priznal, da zelo pogreša nogomet. Foto: EPA
Antonio Cassano in Francesco Totti
Cassano je najbolj užival ob igranju z legendarnim kapetanom Rome, Francescom Tottijem. Skupaj sta poskrbela za kar nekaj odmevnih zmag rdečega moštva iz večnega mesta. Foto: EPA

"Kar slabo mi je brez nogometa, na smrt ga pogrešam," je dejal 32-letnik, ki je v svoji karieri branil barve Barija, Roma, Reala, Sampdorie, Milana, Interja in nazadnje Parme.

"Pogrešam vzdušje v slačilnici, treninge, zabavo s soigralci. Najbolj pa pogrešam adrenalin, ki so mi ga prinašale tekme," je še dejal.

Najbolj je užival s Tottijem
Cassano je v letošnji sezoni za Parmo na 19 tekmah zadel pet golov, najuspešnejše in tudi najlepše obdobje v svoji karieri pa je preživel pri Romi, kjer je igral med letoma 2001 in 2006. Za sinove volkulje je odigral 161 tekem, dosegel 52 zadetkov, svojo statistiko pa je oplemenitil še z 10 asistencami. "V igranju nogometa nikoli nisem tako užival kot tedaj, ko sem igral s Francescom Tottijem," je priznal. "Še vedno bi sicer rad igral nogomet, a v prihodnosti se vidim bolj kot športni direktor oziroma nekdo, ki neposredno komunicira in posluje z nogometaši. V tem bi bil uspešen. Vem, da me ne bi mogli pretentati, saj poznam vse zvijače!"

Hitra vzkipljivost ga je drago stala
Dragulj starega Barija, kakršen je bil njegov vzdevek v mladosti, ni uresničil napovedi številnih nogometnih poznavalcev, ki so trdili, da bo Cassano vrsto let eden najboljših, če ne celo najboljši napadalec v Serie A in v italijanski izbrani vrsti. Bil je sicer zelo nadarjen, a njegov napredek je trpel zaradi hitre vzkipljivosti in nenehnega prerekanja z nadrejenimi. Zaradi tega so se pri Romi leta 2006 tudi odločili za prodajo madridskemu Realu, kjer pa se ni naigral. Za azzurre je na 39 tekmah zadel 10 golov.