Boštjan Cesar bo spet predstavljal temeljni steber slovenske obrambe. Foto: EPA
Boštjan Cesar bo spet predstavljal temeljni steber slovenske obrambe. Foto: EPA
Kevin Kampl
Kevin Kampl - veliko bo v četrtek odvisno od njegovega navdiha. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Lazarević posluša nasvete "Bossa" in "Bikija"
Kampl v četrtek želi zmago na rojstni dan

Slovenska nogometna reprezentanca se je zbrala v pripravljalnem taboru na Ptuju, saj jo v četrtek čaka druga tekma kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016. Tekmec v Ljudskem vrtu bo Švica. Stara znanka, ki je bila uspešnejša na obeh tekmah v okviru kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014.

"Vedno je lepo igrati proti Švici. Zelo dobra ekipa s posebnimi igralci, kot sta Shaqiri in Xhaka, kar je velik izziv. V Bernu smo videli, da bi lahko tudi tam zmagali, če bi izkoristili svoje priložnosti. Upam, da bo v Ljudskem vrtu odlično navijanje. Paziti moramo, da ne bomo dobili hitrega zadetka," je povedal Kevin Kampl, ki bo na dan tekme praznoval 24. rojstni dan: "Upam, da bom lahko 'častil' fantom pivo. Seveda, če bomo zmagali. Drugače pa sok."

Kampl je imel v mislih lansko tekmo 15. oktobra v Bernu, ko je Švica zmagala z zadetkom Granita Xhake, s tem pa so se razblinile slovenske sanje o preboju v dodatne kvalifikacije za SP v Braziliji.

Po septembrskem neuspehu v Estoniji bodo igralci seveda zdaj storili vse, da osvojijo kakšno točko proti Švici.

Šef stavi na slovensko borbenost
Kapetan Boštjan Cesar, ki se ga je medtem že oprijel vzdevek Boss (šef), se dobro zaveda kakovosti švicarske izbrane vrste. "Vemo, da imajo vrhunsko ekipo, da imajo nogometaše, ki igrajo v vrhunskih klubih, da so v vzponu ... Proti njim smo že odigrali dve tekmi in obe izgubili, a je bilo na teh srečanjih veliko stvari pozitivnih."

"V igri je še 27 točk. Treba je dobro odigrati, z našo dobro igro in ob podpori navijačev lahko pridemo do pomembnih točk, ni pa nujno zmagati. Rečem lahko, da gre za dve različni tekmi. Estonija se na igrišču bolj brani, je zaprta, pušča malo prostora vsem ekipam, ne samo slovenski. Švica pa igra bolj odprto igro, je čisto druga ekipa, morda se bomo morali mi bolj braniti. Mislim, da jim lahko z našo borbenostjo povzročimo težave," je povedal igralec Chieva.

V ekipi iz Verone, ki trenutno zaseda 16. mesto italijanske serie A, ima pomoč še dveh reprezentantov, Dejana Lazarevića in Valterja Birse, s katerima se je na igrišču dobro ujel. "Kondicijsko sem dobro pripravljen, čeprav zdaj nisem bil zmeraj v prvi ekipi. Trener je naredil nekaj zamenjav, na zadnji tekmi me je spočil za reprezentanco (smeh). Vesel sem, da so v tem klubu tudi drugi slovenski igralci, dobro se razumemo, čeprav morda rezultati zdaj ne pričajo čisto o tem," je še dejal Cesar.

Cena vstopnice v Mariboru bo enotna: 20 evrov.

Skupina E, četrtek ob 20.45 (prenos na TV SLO 2/MMC):
SLOVENIJA - ŠVICA (Maribor)

ANGLIJA - SAN MARINO

LITVA - ESTONIJA

Nedelja, 12. oktobra, ob 20.45:
LITVA - SLOVENIJA (Vilna)

Lestvica:                              
ANGLIJA          1  1 0 0  2:0  3 točke
LITVA            1  1 0 0  2:0  3      
ESTONIJA         1  1 0 0  1:0  3      
SLOVENIJA        1  0 0 1  0:1  0      
SAN MARINO       1  0 0 1  0:2  0      
ŠVICA            1  0 0 1  0:2  0      
                                       
Lazarević posluša nasvete "Bossa" in "Bikija"
Kampl v četrtek želi zmago na rojstni dan