Slaviša Stojanović bo vodil slovensko reprezentanco tudi v prihodnje. Nov preizkus bo že novembra na prijateljski tekmi z Makedonijo. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Slaviša Stojanović bo vodil slovensko reprezentanco tudi v prihodnje. Nov preizkus bo že novembra na prijateljski tekmi z Makedonijo. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Slovenci poraženi iz Albanije

"Na vsak način je to manj, kot smo pričakovali, ampak zdaj je prehitro za kakšne bolj poglobljene analize. Do marca imamo dovolj časa, da se stvari umirijo in da razmislimo, kako in kaj,” je po treh točkah na štirih tekmah povedal Čeferin, ki pa meni, da je na razpolago še dovolj točk in dvobojev z neposrednimi tekmeci za drugo mesto in da se lahko situacija zelo hitro obrne.

Trend se lahko kaj hitro obrne
Čeferin poudarja, da mora reprezentanca zdaj strniti svoje vrste: "Predvsem menim, da potrebujemo nekaj časa za temeljite analize, ki jih mora opraviti strokovni štab. Z nadaljevanjem kvalifikacij se lahko spremeni še marsikaj. Prepričan sem, da bomo tisti, ki smo iskreno za temi fanti, ki jih podpiramo in jih imamo radi, še naprej izkazovali podporo reprezentanci. Včeraj, tako kot na vseh predhodnih tekmah, so se borili do konca in kdor tega ni videl, ali želel videti, je to njegov problem. Borili so se kolikor so se mogli, v športu pa so zmage in porazi in mi v zadnjem času sicer doživljamo bolj slednje, ampak ta trend se lahko hitro obrne.

"Selektor še vedno ostaja selektor"
Čeferin je še dodal, da niti NZS niti njen predsednik ne moreta selektorja zaščititi pred kritikami: "Če kritike niso zlonamerne, so celo dobrodošle. Pojavljajo se tudi zlonamerne in neutemeljene kritike, ampak to pride skupaj s funkcijo selektorja. NZS lahko nudi vso podporo reprezentanci, strokovnemu vodstvu in ostalim deležnikom v slovenskem nogometu, in lahko jasno pove, da selektor še vedno ostaja selektor, več pa ne moremo narediti. To je običajno v nogometnem svetu, pozicija selektorja je pač taka, da je veliko čustev, ljudje te povzdigujejo, če imaš velike uspehe, morda celo nerealno, ampak seveda, če pa pridejo neuspehi, te ponižujejo, pogosto prav tako nerealno."

Slovenci poraženi iz Albanije