Žreb v Nyonu je bil prizanesljiv do Bayerna in Reala. Foto: EPA
Žreb v Nyonu je bil prizanesljiv do Bayerna in Reala. Foto: EPA
Jan Oblak
Jan Oblak je letos proti Barceloni prejel štiri zadetke. Foto: Reuters
Gianluca Zambrotta
Ambasador finala v Milanu Gianluca Zambrotta je takole izžrebal Barcelono. Foto: EPA
Žreb Evropske lige
V četrtfinalu Evropske lige bomo videli spektakularen obračun Borussia Dortmund - Liverpool. Foto: EPA

Tako je določil opoldanski žreb v Nyonu. Vratar Atletica Jan Oblak je letos v španskem prvenstvu kar 19-krat zaklenil vrata, prejel je vsega 12 zadetkov, a kar tretjino izmed teh je zakrivila Barcelona. V sezoni 2013/14 je bilo v četrtfinalu na Camp Nouu 1:1 (Neymar 71.; Diego 56.), na povratni tekmi v Madridu pa so gostitelji zmagali z 1:0 (Koke 5.). Tudi tokrat bo odločitev o potniku v polfinale padla na stadionu Vicente Calderon.

Precej sreče sta imela Bayern in Real Madrid. Bavarce čaka obračun z Benfico, Madridčani pa se bodo pomerili z Wolfsburgom. Preostali par je PSG - Manchester City.
Barca dobila zadnjih šest medsebojnih tekem
Barca, ki brani naslov, je zmagala na zadnjih šestih tekmah proti Atleticu, Lionel Messi pa je zadel na petih od njih. Skupno je na 27 tekmah proti Madridčanom dosegel 25 zadetkov, od tega tri "hat-tricke". Kljub vsemu bi v katalonskem taboru raje videli kakšnega drugega tekmeca kot klub, ki so mu pred dvema letoma morali priznati premoč tudi v boju za naslov španskega prvaka. V tej sezoni je Barcelona tako doma kot v gosteh slavila z 2:1.
"Mislim, da nismo mogli dobiti težjega tekmeca. Atletico je ekipa, ki se brani bolje kot katera koli druga. Pri Atleticu je vse težje, trše. Vsi se zavedamo njegovih obrambnih odlik," je dejal eden izmed članov uprave Barcelone Javier Bordas.

PSG in City do zdaj odigrala samo eno srečanje
PSG, ki je najdlje prišel do polfinala leta 1995, in Manchester City, ki je že z uvrstitvijo v četrtfinale dosegel svoj največji uspeh v tem tekmovanju, sta se do zdaj srečala le enkrat, v sezoni 2008/09 sta se v Pokalu Uefa v Angliji razšla brez zadetkov. "Moja prvi odziv je bil 'vau'. Ampak naredili bomo vse, kar lahko, zaupamo naši ekipi. PSG je zelo težak tekmec, je popolna ekipa v vseh pogledih, a mi sanjamo o nadaljevanju poti," je med drugim povedal športni direktor Cityja Txiki Begiristain.

Lani izločili Porto, letos ovira Benfica
Bayern je dobil štiri od šestih tekem z Benfico, s katero se ni pomeril že od leta 1995. "Izkušnje od lani nam kažejo, da na tej točki ni več lahkega tekmeca (Bayern je lani najprej izgubil s 3:1 proti Portu, nato pa zmagal s 6:1). Ničesar ne smeš vzeti zlahka. Preživeli smo trd boj z Juventusom in tako moramo nadaljevati. Spoštovati moramo Benfico," meni vezist Bayerna Xabi Alonso.

Butragueno: Wolfsburg je nevarna ekipa
Wolfsburg in Real do zdaj še nista igrala medsebojne tekme v Uefinih tekmovanjih. "Wolfsburg je prvič v tej fazi tekmovanja, zato bo še dodatno motiviran. Zelo dobro se bomo morali pripraviti. Wolfsburg je nevarna ekipa, tako da tu ni favorita," meni eden izmed Realovih direktorjev in nekdaj odličen nogometaš Emilio Butragueno.

Prve četrtfinalne tekme bodo 5. in 6. aprila, povratne pa teden dni pozneje. Termin za polfinale je 26./27. aprila in 3./4. 5., finale pa bo 28. maja na San Siru.

Liga prvakov, četrtfinale, torek, 5. aprila:
BAYERN - BENFICA
BARCELONA - ATLETICO MADRID
Sreda, 6. aprila:
WOLFSBURG - REAL MADRID
PARIS SG - MANCHESTER CITY

Poslastica četrtfinala Evropske lige bo spopad Borussie iz Dortmunda in Liverpoola. Tekmi bosta imeli še dodaten naboj, saj je trener Liverpoola Jürgen Klopp, nekdanji strateg Borussie.

Evropska liga, četrtfinale, četrtek, 7. aprila:
BRAGA - ŠAHTAR

VILLARREAL - SPARTA PRAGA

ATHLETIC BILBAO - SEVILLA

BORUSSIA (D) - LIVERPOOL

Povratne tekme bodo 14. aprila.