Domžalčani so v Evropi letos že preskočili Lusitans iz Andore in Šahcjor iz Saligorska. Foto: www.alesfevzer.com
Domžalčani so v Evropi letos že preskočili Lusitans iz Andore in Šahcjor iz Saligorska. Foto: www.alesfevzer.com
Domžale v pričakovanju West Hama

Domžalčani bodo prvo srečanje 3. kroga kvalifikacij za Evropsko ligo odigrali v Stožicah, kjer so v torek tudi trenirali. V sredo bo jasno, ali bo lahko po poškodbi igral tudi Dejan Trajkovski. Vloga favorita je jasno na strani sedmouvrščenega moštva pretekle sezone angleške lige, Domžale pa bodo poskušale čim dražje prodati svojo kožo.

Ključ bo strast
"Uporabiti moramo strast kot vodilno silo. Nogomet je eden izmed redkih športov, kjer majhne ekipe lahko premagajo velike. Hočemo biti malo slepi, da spregledamo vsa ta dejstva o kakovosti, financiranju ... in si to vzamemo kot velik izziv v karierah in hkrati dogodek, v katerem moramo uživati. Prepričan sem, da s pravim pristopom in velikansko željo lahko prikažemo nekaj dobrega," je na novinarski konferenci na ljubljanskem stadionu povedal Elsner.

Ta hvali svoje fante, da z nasmeškom pričakujejo tekmo in se ne bojijo tekmeca: "Želimo si takoj zgraditi samozavest, kar pomeni, da se nismo ustrašili. To pomeni poskušati igrati svojo igro. To pa ni, da se skrivamo, postavimo v kazenski prostor in čakamo, kaj se bo zgodilo. Tako kakovostne ekipe, ko jih le čakaš, lahko spremenijo tekmo v katastrofo. Fantastično bi bilo, če ne bi prejeli zadetka, hkrati pa bi radi pokazali, da smo lahko nevarni."

Elsnerja mnogi povezujejo s prestopom k Olimpiji, kjer naj bi po dvoboju z West Hamom zamenjal Rodolfa Vanolija, a sam vztraja, da so to popolne izmišljotine.
Londončani prihajajo s priprav na Gradiščanskem
West Ham bo svoja pričakovanja predstavil v sredo popoldne. Zaradi kazni na klopi ne bo sedel nekdanji hrvaški selektor Slaven Bilić. Londončani bodo pogrešali tudi nekaj nogometašev, ki so imeli podaljšane počitnice po evropskem prvenstvu, med drugim francoskega reprezentanta Dimitrija Payeta.
V Ljubljano prihajajo neposredno s priprav na Gradiščanskem v Avstriji. V soboto so bili na zadnji tekmi v Kapfenbergu s 3:0 boljši od nemškega drugoligaša Karlsruheja, tekmo pa so si ogledali tudi predstavniki domžalskega tabora. Zadeli so Andy Carroll, Alžirec Sofiane Feghouli in Ashley Fletcher. Na tem srečanju si je koleno poškodoval levi bočni branilec Aaron Cresswell, ki je v pretekli sezoni odigral največ tekem od vseh nogometašev West Hama. Počivati bo moral približno štiri mesece.

Elsner svoje fante vseskozi opozarja, da zaradi evropskih nastopov ne smejo zanemariti domačega prvenstva, kjer se zbir točk ne bo povečeval kar sam od sebe. V nedeljo so v Krškem iztržili manj od pričakovanj (1:1), v nedeljo jih čaka derbi proti Mariboru: "Če tukaj ne bomo dali dovolj, se nam do zime ne piše nič dobrega, saj se bo Evropa enkrat končala. Ne moremo živeti v pravljici in pričakovati, da nam bo vse podarjeno in se odvijalo po načrtu. Ekipa tega obdobja ne bi preživela tako uspešno, če ne bi uporabljali rotacij. Prizadevamo si, da bi v danem trenutku na igrišče poslali najboljšo, najbolj svežo in najodgovornejšo ter najskrbnejšo enajsterico, ki bi nam prinesla rezultat."
Evropska liga, 3. predkrog

Prva tekma, četrtek ob 20.45:
DOMŽALE - WEST HAM (v Stožicah)

Sodnik: Mete Kalkavan (TUR)
Povratna tekma bo 4. avgusta.

Domžale v pričakovanju West Hama