Kevin De Bruyne je prejšnjo sezono z 21 podajami postavil rekord Bundeslige. Foto: EPA
Kevin De Bruyne je prejšnjo sezono z 21 podajami postavil rekord Bundeslige. Foto: EPA

Wolfsburg naj bi imel zagotovljenih 56 milijonov evrov odškodnine, še 10 milijonov pa bi kapnilo v njihovo blagajno z dodatki.
Nemci naj bi prejšnji teden zavrnili prvo Cityjevo ponudbo, tokratni pa se bodo težko uprli, še posebej zaradi želje 24-letnika, da se vrne na Otok. De Bruyneja, napadalnega vezista, ki lahko igra tudi na bočnem položaju, je na začetku leta 2012 kupil Chelsea, a ga je nato poleti poslal na posojo v Werder.
V Premier ligo se je vrnil na začetku sezone 2013/14, vendar ni pustil večjega pečata. Januarja 2014 ga je za 33 milijonov evrov kupil Wolfsburg, kjer je zablestel v polnem sijaju. V prejšnji sezoni je bil ključni mož moštva, ki je v Bundesligi zaostala le za Bayernom. Dosegel je 10 golov in prispeval 21 podaj, kar je rekord nemškega prvenstva.

Manchester City se je v letošnjem prestopnem roku okrepil z Raheemom Sterlingom, Fabianom Delphom, Patrickom Robertsom in Enesom Ünalom. Če bi v svoje vrste pripeljali še De Bruyna, bi za nove nogometaše odšteli več kot 150 milijonov evrov.

V zadnjih dneh so De Bruyneja povezovali tudi z Bayernom.