Veliko veselje nogometašev Middlesbrougha na Old Traffordu. Foto: EPA
Veliko veselje nogometašev Middlesbrougha na Old Traffordu. Foto: EPA
Nogometaši Liverpoola
Nogometaši Liverpoola so na Anfieldu z 1:0 odpravili Bournemouth in se uvrstili v četrtfinale ligaškega pokala. Foto: Reuters
Jürgen Klopp
Takole se je Clynovega zadetka razveselil Jürgen Klopp. Foto: Reuters
Kevin De Bruyne
Manchester City (na fotografiji strelec drugega zadetka Kevin De Bruyne) je brez težav odpravil Crystal Palace. Foto: Reuters

Izbranci Aitorja Karanke, ki se želijo prebiti nazaj v Premier ligo (trenutno so na 4. mestu), so prikazali zelo disciplinirano igro. Louis van Gaal je poskusil s številnimi rezervisti, v drugem delu pa so vstopili Wayne Rooney, Ashley Young in Anthony Martial. Najlepšo priložnost na tekmi je imel Jesse Lingard, ki je zadel vratnico tik pred koncem rednega dela.

V prvi seriji strelov z bele točke je Grant Leadbitter z desnico zadel za goste, vratar Tomas Mejias pa je obranil strel Wayna Rooneyja. V drugi seriji je David Nugent streljal prek vrat, Andreas Pereira pa je izenačil na 1:1. Stewart Downing je bil natančen z desnico, Michael Carrick pa je meril čez gol. V četrti seriji je Ben Gibson povišal na 1:3, Ashley Young pa je slabo streljal in sijajni Mejias je bil na mestu. 10.000 navijačev gostov se je veselilo nepričakovane zmage.

Prva zmaga Kloppa
Nogometaši Liverpoola so premagali Bournemouth (1:0) in se uvrstili v četrtfinale. To je bila prva zmaga rdečih z Anfielda pod vodstvom novega menedžerja Jürgena Kloppa.

Njegovi varovanci so se sicer spet mučili proti premierligašu, pripravili so si nekaj priložnosti, a žoga ni in ni hotela v gol. Vseeno so bili enkrat uspešni, kar je bilo dovolj za napredovanje. V 17. minuti je Adam Smith z golove črte odbil poskus Joaa Teixeire, žoga se je odbila do Nathaniela Clyna, ki je hladnokrvno zadel za 1:0.

Bournemouth se ni predal brez boja, gostje so večkrat nevarno zapretili rdečim, ki jih je z dobrimi obrambami reševal Adam Bogdan. 28-letni vratar, ki je bil junak po izvajanju 11-metrovk v prejšnjem krogu proti Carlisle Unitedu, je odlično branil tudi tokrat, še največ težav mu je povzročal Junior Stanislas.

City brez težav prek Crystal Palacea
Precej manj težav z učinkovitostjo imajo nogometaši Manchester Cityja, ki so s 'petardo' odpravili Crystal Palace. Za gostitelje z Etihada so zadeli Wilfried Bony, Kevin De Bruyne, Kelechi Iheanacho, Yaya Toure (z bele točke) in Manu Garcia. Za goste je častni zadetek dosegel Damien Delaney, ki je s slabih desetih metrov z glavo matiral nemočnega Willyja Caballera.

Angleški ligaški pokal, osmina finala, sredine tekme:
LIVERPOOL - Bournemouth 1:0 (1:0)
Clyne 17.

MAN. CITY - Crystal Palace 5:1 (2:0)
Bony 22., De Bruyne 44., Iheanacho 59., Toure 76./11-m, Garcia 90.; Delaney 89.

SOUTHAMPTON - Aston Villa 2:1 (0:0)
Jošida 51., Pelle 77.; Sinclair 94./11-m

MAN. UNITED - MIDDLESBROUGH ** 1:3 (0:0)
11-m: Pereira; Leadbitter, Downing, Gibson
** - po enajstmetrovkah

Manchester United: Romero, Darmian, Smalling, Blind, Rojo (61./Young), Carrick, Fellaini, Lingard, Pereira, Depay (71./Martial), Wilson (46./Rooney).

Middlesbrough: Mejias, Kalas, Stephens (114./Clayton), Ayala, Friend, Gibson, Leadbitter, Nsue, De Pena (78./Zuculini), Downing, Kike (84./Nugent).

Sodnik: Lee Mason


Torkove tekme:
STOKE CITY - Chelsea ** 6:5 (1:1, 0:0)
Walters 52.; Remy 91.
RK: Bardsley 93./Stoke

SHEFFIELD WEDNESDAY - Arsenal 3:0 (0:0)
Wallace 28., Joao 40., Hutchinson 51.

EVERTON - Norwich ** 5:4 (1:1, 0:0)
Osman 68.; Bassong 51.

HULL - Leicester ** 6:5 (1:1, 0:0)
Hernandez 105.; Mahrez 99.

** - po enajstmetrovkah



Četrtfinale:
MIDDLESBROUGH - EVERTON

SOUTHAMPTON - LIVERPOOL

STOKE CITY - SHEFFIELD WEDNESDAY

MAN. CITY - HULL