Ally McCoist verjame, da se bodo Rangersi spet dvignili na staro raven. Foto: Reuters
Ally McCoist verjame, da se bodo Rangersi spet dvignili na staro raven. Foto: Reuters

Prvič od leta 1956, odkar evropska tekmovanja sploh obstajajo, so že avgusta izpadli prav vsi škotski klubi. Slovenski prvak je v zadnjem predkrogu Evropske lige s 3:2 izločil Rangerse, Celtic je v istem tekmovanju s 3:1 izpadel proti Sionu, Hearts pa je s 5:0 klonil proti Tottenhamu.

McCoist obžaloval zamujene priložnosti
Trener Rangersov Ally McCoist je bil po pirovem remiju na povratni tekmi skrušen: "Na področju izkoriščanja priložnosti smo bili slabi. Ne moreš zapraviti toliko priložnosti, kot smo jih zapravili na obeh tekmah skupaj, in potem pričakovati, da boš zmagal. Igralci so zelo, zelo razočarani, kot smo pravzaprav vsi v klubu."

Borili so se do zadnjega sodnikovega žvižga
Domači trener je tako spomnil na zapravljene priložnosti Nikice Jelavića, Mauricea Eduja in Kyla Laffertyja. "Svojim igralcem ne morem očitati pristopa, želja in truda. Na tem področju so dali vse od sebe, saj so se srčno bojevali do zadnjega sodnikovega žvižga. Če pogledam celoten dvoboj, je jasno, da smo napredovanje zapravili v drugem polčasu prve tekme."

"Morali bomo plavati naprej"
Rangersom zdaj ostajajo le še domača tekmovanja. McCoist tako razmišlja: "Ta klub je nekoč že bil v takem položaju. Potapljaš se, a hkrati se zavedaš, da to ni rešitev za tako velik klub. Morali bomo plavati naprej, morali bomo držati skupaj, to velja tako za igralce kot za celoten klub in navijače."

Stewart Regan (še) ne govori o krizi
Škotski črni četrtek pomeni klofuto streznitve, česar se zavedajo tudi v škotski nogometni zvezi. Izvršni direktor tamkajšnje zveze Stewart Regan tako priznava: "To je res nizka točka škotskega nogometa. Izgubili smo smernico razvoja. Ne bom rekel, da smo v krizi, ker to pomeni, da ne moremo storiti ničesar, da bi popravili ta položaj, a mislim, da lahko."

Navijači bodo morali biti potrpežljivi
"Poglejte države, ki imajo še svoje predstavnike v evropskih tekmovanjih, nekatere države so res majhne. Škotska si ne sme privoščiti, da bi tako zgodaj izgubila svoje predstavnike v Evropi. To je pomembno tako s finančnega vidika kot zaradi samega ugleda našega nogometa. Moramo se dokončno prebuditi, zavohati kavo in se zavedati, da je zdaj tisti čas, ko moramo nekaj storiti," je razmišljal Regan in se obrnil predvsem na navijače: "Mislim, da poznamo rešitev, a potreben je čas, zato navijače prosim za potrpežljivost."