Neymarjevi soigralci si močno želijo, da Brazilec ostane v moštvu in da se ne preseli k Paris St. Germainu. Foto: Reuters
Neymarjevi soigralci si močno želijo, da Brazilec ostane v moštvu in da se ne preseli k Paris St. Germainu. Foto: Reuters

Soigralci zvezdnika Barcelone so ga po zadnjem treningu v Miamiju prepričevali, naj ostane v katalonskem klubu in naj ne podleže skušnjavi, da bi se preselil v Paris St. Germain, ki naj bi bil za prestop pripravljen plačati rekordnih 220 milijonov evrov.

"Res je, toda to je v podobnih primerih kar običajno po treningih," je povedal vezist Andres Iniesta in dodal: "Vse te govorice o Neymarju, gotovo se nekaj dogaja. Odločitev je njegova. Toda soigralci želimo, da ostane. Zame je eden najboljših igralcev na svetu, ki ogromno prinese naši igri."

Napadalec Luis Suarez: "Za vse bi bilo najbolje, da se vse skupaj čim prej konča in razreši. Ne glede na to, kako se bo odločil, ga bomo soigralci pri tem podprli."

Ker Cristiana Ronalda ne bo v ekipi Reala, bo Neymar na današnjem pripravljalnem dvoboju Barcelone in Reala ob Lionelu Messiju in Garethu Balu v središču pozornosti. Stadion, na katerem igra NFL-jeva ekipa Miami Dolphins, je razprodan, najdražje vstopnice so stale 5.500 dolarjev. Šele drugič v zgodovini (in prvič po 35 letih) bo el clasico odigran zunaj Španije.