Vicente del Bosque sodi med najuspešnejše trenerje v zgodovini španskega nogometa. Foto: EPA
Vicente del Bosque sodi med najuspešnejše trenerje v zgodovini španskega nogometa. Foto: EPA
Joachim Löw nemški selektor do leta 2016

Obe strani sta se dogovorili, pogodba pa naj bi bila podpisana še pred svetovnim prvenstvom, ki bo prihodnje leto v Braziliji. "Dogovorili smo se tudi o podrobnostih pogodbe. Del Bosque ostaja na krmilu reprezentance do leta 2016. Nismo hiteli z novico, o vsem pa se bomo podrobno dogovorili še pred svetovnim prvenstvom," je povedal tajnik španske zveze Jorge Perez.

Del Bosque vodi Španijo od leta 2008, z njo je osvojil naslov svetovnega in evropskega prvaka.

Löw bo vodil "elf" celo desetletje
53-letni Löw vodi "elf" od julija 2006, ko je na trenerskem stolčku nasledil Jürgena Klinsmanna. Löw je enkrat že podaljšal pogodbo z zvezo marca 2011 do svetovnega prvenstva 2014 v Braziliji, kamor se je Nemčija uvrstila z odličnim izkupičkom devetih kvalifikacijskih zmag in enim remijem. Nekdanji igralec druge nemške lige s skromno trenersko zgodovino je Nemčijo popeljal do finala evropskega prvenstva 2008, kjer je klonila proti Španiji in do tretjega mesta na SP-ju 2010 ter polfinala Eura 2012.

"To podaljšanje pogodbe bom sprejel kot medsebojno spoštovanje. Smo zelo motivirani za nadaljnje delo. Še naprej se bomo pripravljali na svetovni ravni in se na mundial podali s pozitivnim stališčem. Lahko vam zagotovim, da imamo moštvo, ki je lačno zmag," je ob podaljšanju pogodbe dejal Löw.

Joachim Löw nemški selektor do leta 2016