Po razočaranjih na zadnjih dveh velikih tekmovanjih se Vicente del Bosque poslavlja. Foto: EPA
Po razočaranjih na zadnjih dveh velikih tekmovanjih se Vicente del Bosque poslavlja. Foto: EPA

Po izpadu s turnirja je del Bosque obvestil predsednika španske nogometne zveze Angela Nario Villarja, da zapušča selektorsko mesto. Villar naj bi del Bosqueja prosil, naj odločitve ne sporoči javnosti do naslednjega zasedanja zveze, ki bo 15. julija, ko naj bi tudi razkrili ime novega selektorja Španije.

65-letnik iz Salamance, tudi nekdanji reprezentant, je izbrano vrsto vodil osem let. Prevzel jo je od Luisa Aragonesa, ki je osnoval temelje izvrstnega moštva in ga popeljal do evropskega naslova leta 2008. Del Bosque je nadaljeval uspešno pot in Španijo leta 2010 popeljal do prvega naslova svetovnega prvaka, dve leti pozneje pa je furia kot prva ubranila evropsko krono. Leta 2014 so Španci razočarali na svetovnem prvenstvu, ko so izpadli po skupinskem delu. Tudi letos niso upravičili visokih pričakovanj.

Vrba in Slutskij nista več selektorja
Selektorsko mesto zapuščata tudi dva, ki sta s svojima reprezentancama izpadla po skupinskem delu evropskega prvenstva. Pavel Vrba ni več češki selektor. Novo službo je našel v Rusiji, kjer bo vodil Anži Mahačkalo. Tudi Rusija bo iskala novega selektorja, saj se je zveza razšla z Leonidom Slutskijem.

Vsi dopinški testi negativni
Uefa je sporočila, da je od 1. januarja pri nogometaših, ki igrajo na letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji, opravila 1.818 dopinških testov, vsi pa so bili negativni. Zunaj tekmovanj je Uefa odvzela 1.464 vzorcev, med Eurom 2016 pa 354. Teste so opravile nacionalne protidopinške agencije in preizkuševalci, pooblaščeni s strani Uefe.