Green Dragonsi vztrajajo, da brez njih ni prave Olimpije, katero pa zdaj podpirajo le na gostovanjih. Foto: Aleš Fevžer
Green Dragonsi vztrajajo, da brez njih ni prave Olimpije, katero pa zdaj podpirajo le na gostovanjih. Foto: Aleš Fevžer
Izet Rastoder in Srečko Katanec v Stožicah
Izet Rastoder je spomladi napovedal umik iz kluba, od katerega je zahteval tudi povračilo celotnega dolga. Nekaj tednov je bil obstoj Olimpije spet ogrožen, nato pa je prišel Chelsea, del odškodnine ob prestopu Jana Oblaka iz Benfice v Atletico Madrid ter uspešen štart nove sezone. Foto: www.alesfevzer.com
Milenko Ačimović (Olimpija)
Navijači pozdravljajo vrnitev Milenka Ačimovića na položaj športnega direktorja kluba. Sam Ačimović se je že ponudil za posrednika v sporu med GD-ji in predsednikom. Foto: Aleš Fevžer

Green Dragonsi, ki vztrajajo pri bojkotu domačih tekem Olimpije, medtem ko zvesto in v velikem številu hodijo na gostovanja ljubljanskega kluba, vztrajajo pri pred meseci postavljenih zahtevah: ob odstopu predsednika Rastoderja zahtevajo še izpeljavo klubske skupščine in revizijo poslovanja.

Brez podpore s severa bo Olimpija tudi danes, ko jo ob 18. uri čaka povratna tekma četrtfinala z Domžalami. Tekmo, na kateri bodo "zeleno-beli" branili prednost z 1:0 si lahko ogledate v prenosu na TVS 2/MMC-u.


Štirje meseci bojkota tekem v Stožicah

Alfo in omego (predsednika, glavnega pokrovitelja in hkrati posojilodajalca ter s tem tudi največjega upnika) Izeta Rastoderja ljubljanski organizirani navijači obtožujejo diktatorskega vodenja kluba, ki še vedno nima prave vizijie. "Žal ne vidimo napredkov pri delovanju in poslovanju kluba," ugotavljajo GD-ji, ki v Stožice ne hodijo že od julija.

Hkrati z obljubo, da se bo bojkot nadaljeval, GD-ji zagotavljajo, da bodo še naprej množično hodili na gostovanja in tam spodbujali člansko moštvo. Olimpija je po lanski slabi sezoni, tokrat v Prvi ligi veliko konkurenčnejša in se bojuje za sam vrh. Trenutno varovanci Darka Karapetrovića zasedajo drugo mesto, s šestimi točkami zaostanka za vodilnimi Domžalami, hkrati pa imajo enako število točko kot Maribor, s katerim sta dolžna odigrati še en derbi.

Neuresničene marčne obljube vodstva
Green Dragonsi vnovič opozarjajo na obljube klubskega vodstva iz marca, ko so se po seriji incidentov na derbijih sešli s takratnim športnim direktorjem, vršilcem dolžnosti direktorja in predstavnikom enega izmed večjih sponzorjev in dobili zagotovila, da bo klub obvezno volilno skupščino izvedel do konca sezone in da bo klub v naslednjem mesecu razkril nekatere ključne finančne podatke. "Nič od tega se do današnjega dne ni zgodilo," ugotavljajo Green Dragonsi.

Na Olimpijjo in na povezane subjekte je navijaška skupina znova naslovila vrsta vprašanj, na katera pa ni dobila odgovora. Zdaj od kluba in odgovornih na čelu z Izetom Rastoderjem pričakujejo javne odgovore.

Vprašanja Green Dragonsov Olimpiji

1. Koliko sponzorskih in donatorskih sredstev je podjetje Rastoder d. o. o. letno namenilo Olimpiji od prihoda Izeta Rastoderja? Kateri so bili poleg podjetja Rastoder, d. o. o., drugi večji sponzorji v tem obdobju (nad 100.000 evrov)?
2. Koliko je podjetje Rastoder, d. o. o, s povezanimi osebami posodilo klubu v vsakem letu od njegovega prihoda v klub in kdo je še bil med posojilodajalci?
3. Koliko dolga je klub vsako leto vrnil podjetju Rastoder, d. o. o. (ter drugim posojilodajalcem)?
4. Koliko je trenutni dolg Olimpije do podjetja Rastoder, d. o. o., in koliko je skupni dolg društva (in povezanih oseb)?
5. Koliko znaša trenutna podpisana sponzorska pogodba podjetja Rastoder, d. o. o., z blagovno znamko Derby, društvom in s povezanimi podjetji ter za koliko časa je ta pogodba sklenjena?
6. Revizija prestopnih dogajanj
7. Revizija delovanja oz. poraba denarja, ki bi morala biti namenjena mladinskemu pogonu.
8. Zanima nas število članov društva z volilno pravico po letih.

Več o pozivu Olimpiji in argumentih Green Dragonsov si preberite v njihovi infografiki.