Kolumbijec James Rodriguez je nova zvezda galaksije po imenu Real Madrid. Foto: Reuters
Kolumbijec James Rodriguez je nova zvezda galaksije po imenu Real Madrid. Foto: Reuters
James Rodriguez (Monaco)
James Rodriguez je lani za Monaco na 34 ligaških tekmah prispeval 9 golov in 13 podaj ter bil ključni mož kluba iz kneževine, ki se je z 2. mestom prebil v Ligo prvakov. Foto: EPA
James Rodriguez dosegel najlepši zadetek SP-ja
Rodriguez velemojstrsko zadel za 1:0

V zadnjih dneh sta se aristokratska kluba intenzivno pogovarjala o Kolumbijcu, ki se je v Braziliji 2014 s šestimi goli in dvema podajama na petih tekmah dokončno (desno si poglejte velemojstrski zadetek proti Urugvaju, ki je bil razglašen za najgol mundiala) izstrelil med največje zvezde "lepe igre". Zdaj čaka 23-letnika iz Cocute v Kolumbiji naslednji veliki korak: miniaturno kneževino bo zamenjal za kraljevi klub španske prestolnice.

Šesti najdražji nakup vseh časov
Real Madrid bo po poročanju časopisa As Monacu odštel blizu 80 milijonov evrov odškodnine. V nasprotno smer kljub željam kluba, ki nastopa v francoski prvi ligi, ne bo odšel noben igralec Reala, pri čemer so si francoski podprvaki najbolj želeli vratarja Diega Lopeza. Če bo končna cena res blizu 80 milijonov, bo James postal šesti najdražji nogometaš v zgodovini.

Predstavitev v sredo, v moštvu naslednji petek
Po idealnem scenariju si pri evropskem klubskem prvaku želijo, da bi Jamesa Rodrigueza že v sredo predstavili na Santiago Bernabeuu. S 1. avgustom pa bi se nova številka 10 skupaj s Francozoma Raphaëlom Varanom in Karimom Benzemajem pridružil soigralcem na turneji v ZDA, kamor Real sicer odhaja v torek.

Že v Madridu, a samo menjave leta
V nedeljo je bil James (za vse redke nepoučene - ime se izgovarja po špansko, kot Hames) že v Madridu in je povzročil obsedno stanje na letališču Barajas. A "El Nuevo Pibe" se je ustavil samo zaradi prestopa na drugo letalo za Nico, saj se v ponedeljek začnejo priprave v Monacu. Sam kolumbijski superzvezdnik je zavrnil vsa vprašanja o prestopu v Real, zato pa je dogovor med kluboma že potrdil njegov agent Jorge Mendes.

V letu dni iz Porta v Monaco in zdaj v Real
Ravno portugalski superagent (zastopa tudi Cristiana Ronalda in Joseja Mourinha) je poleti 2010 iz Argentine in malega Banfielda v Porto pripeljal vzhajajočo kolumbijsko zvezdo. Na severu Portugalske je Rodriguez potrdil, da je pravi naslednik legendarnega Carlosa Valderrame. Kot najboljši igralec portugalskega prvenstva je pred dobrim letom za kar 45 milijonov evrov prestopil v Monaco. Zadnji zaradi bogatega lastnika, Rusa Dmitrija Ribolovljeva, še zdaleč ni odvisen od prodaj igralcev, a očitno je bila želja Rodrigueza premočna, da bi ga lahko zadržali še eno sezono, v kateri bo tudi Manoco nastopal v Ligi prvakov.

Naslednja poteza: prodaja Di Marie
Po svetovnem prvaku Toniju Kroosu in kostariškem vratarju Keylorju Navasu je to že tretja velika okrepitev Reala. Španski mediji so tudi prepričani, da se bo po prihodu Jamesa Rodrigueza zgodila tudi prodaja Argentinca Angela Di Marie v vrste francoskega prvaka Paris SG-ja.

Kateri poker asov je boljši: Realov ali Barcin?
S tem prestopom se nadaljuje "vojna zvezd" med največjima španskima kluboma, ki ostajata želja večine najboljših nogometašev na svetu. Real bo tako šel v novo sezono z napadalnim kvartetom James Rodriguez - Gareth Bale - Cristiano Ronaldo - Karim Benzema, Barcelona pa se mu bo po robu postavila s svojim pokrom asov: Iniesta - Neymar - Lionel Messi - Luis Suarez.

James Rodriguez dosegel najlepši zadetek SP-ja
Rodriguez velemojstrsko zadel za 1:0