Andres Iniesta je tudi eden izmed
Andres Iniesta je tudi eden izmed "pomočnikov" kapetana Carlesa Puyola. Foto: Reuters

utišala vse govorice, ki so se v medijih pojavile iz nezanesljivih virov, da bo Andres Iniesta zapustil španske prvake. Fantastični vezist bo dres Barce nosil do leta 2018.

Predsednik Barcelone Sandro Rosell je sklical novinarsko konferenco, na kateri je sporočil, da je eden izmed najbolj priljubljenih španskih nogometašev podaljšal pogodbo še za tri leta. Prejšnja bi se mu iztekla leta 2015. V času, ko so potekali pogovori o podaljšanju pogodbe, so nogometaša povezovali z odhodom iz Barce. Iniesta je za člansko ekipo Barcelone debitiral leta 2002, zbral 479 nastopov in osvojil kar 21 lovorik. Ob izteku pogodbe bo vezist iz Fuentealbille star 34 let, torej bo v klubu že 22 let in gre tako po poti soigralcev Xavija Hernandeza ter Carlesa Puyola, ki sta vso člansko kariero prebila v katalonski prestolnici.

Zadržani 29-letni nogometni čarodej, ki je pogosto (neupravičeno) v senci drugih igralcev, je z Barco šestkrat postal španski prvak, osvojil dva kraljeva pokala in tri Lige prvakov. S špansko izbrano vrsto je bil dvakrat evropski in enkrat svetovni prvak, ko je tudi odločil finale proti Nizozemski. Bil je najkoristnejši igralec zadnjega Eura, pred dvema letoma najboljši nogometaš Lige prvakov, lani pa je bil izbran za evropskega igralca leta.