Cristiano Doni je poleti že končal kariero. Foto: EPA
Cristiano Doni je poleti že končal kariero. Foto: EPA

Nekdanji kapetan Atalante, ki so ga pred dnevi pridržali v obsežni policijski akciji, je dejal, da klub o njegovih dejavnostih ni vedel nič. "Da, vedel sem, da bodo vplivali na tekmo Atalanta - Piacenza. Tudi sam sem s tem soglašal in sem stavil. Podobno je bilo na tekmi z Ascolijem. A vse sem delal sam, nisem član nobene organizacije," je časnik Gazzetta dello sport citiral 38-letnega Donija.
Nogometaš, ki se je po nekaj dneh pripora v petek srečal z odvetnikom, je še posebej poudaril, da klub pri tem ni sodeloval. Na tekmah iz prejšnje sezone, o katerih je govoril Doni, je Atalanta premagala Piacenzo s 3:0, z Ascolijem pa remizirala (1:1).

V Italiji so pred dnevi aretirali 16 športnikov in funkcionarjev, ki naj bi bili vpleteni v mrežo prirejanja izidov in stavniških goljufij. Donija je avgusta italijanska nogometna zveza prav zaradi sumov prirejanja tekem že kaznovala s triinpolletno prepovedjo nastopanja (kazen je sicer zgolj simbolična, saj ne igra več). Atalanta se je v tej sezoni uvrstila v Serie A, kazen pa je bila določena že pred tem, odbili so ji šest točk.