Mario Götze je odločil derbi proti Bayernu na Allianz Areni 19. novembra (0:1). Foto: EPA
Mario Götze je odločil derbi proti Bayernu na Allianz Areni 19. novembra (0:1). Foto: EPA

Trenutno je 19-letni vezist še poškodovan, a tudi brez njega Borussia igra sijajno. Na vrhu Bundeslige ima pet točk naskoka pred Bayernom. Götze naj bi se vrnil 7. aprila v Wolfsburgu, štiri dni pred velikim derbijem Bundeslige, ko Bavarci prihajajo na stadion Westfalen na najbrž ključno tekmo sezone v nemškem prvenstvu.

"Vsi dobro vedo, da se v Dortmundu zelo dobro počutim. Ekipa se hitro razvija in lahko gre samo še navzgor. Rad bi bil del že uspešne zgodbe," je poudaril Götze, ki je bil želja številnih evropskih klubov. Pogodbo je imel do leta 2014.

"Zelo sem zadovoljni, da se nam je z Mariom uspelo dogovoriti za nadaljevanje sodelovanja," je bil vesel športni direktor Michael Zorc.
Med mladimi igralci več od njega vreden le Neymar
Götze je otrok porurskega kluba, saj je član rumeno-črnih že od devetega leta starosti. V Bundesligi je debitiral pri rosnih 17 letih, pri osemnajstih je bil že član nemške izbrane vrste. Finančnih podrobnosti pogodbe Borussia ni izdala, pred kratkim pa so strokovni finančni mediji vrednost mladega igralca ocenili na 45 milijonov evrov; več od njega je s 55 milijoni vreden le Brazilec Neymar.

Rumeni-črni gradijo veliko ekipo
V Dortmundu gradijo na dolgi rok, lani so že osvojili naslov nemškega prvaka. Tudi letos jim ga bo težko odvzeti. V finalu nemškega pokala se bodo 12. maja srečali z Bayernom. V Ligi prvakov so letos izpadli že v skupinskem delu, zato želijo že naslednjo sezono narediti korak naprej.

Sven Bender, Lukasz Piszczek in Ivan Perišić so podaljšali do leta 2016, tudi Mats Hummels, Marcel Schmelzer in Neven Subotić imajo dolgoročne pogodbe.