Didier Drogba je že treniral na Stamford Bridgeu, kjer je doživel številne nepozabne trenutke. Foto: EPA
Didier Drogba je že treniral na Stamford Bridgeu, kjer je doživel številne nepozabne trenutke. Foto: EPA
Julian Draxler in Klaas-Jan Huntelaar
Julian Draxler in Klaas-Jan Huntelaar med sproščenim treningom v Madridu. Foto: EPA
Iker Casillas
Iker Casillas brani na vseh tekmah Lige prvakov, čeprav bi si želel stati v vratih tudi v španskem prvenstvu. Foto: EPA

Sijajni napadalec iz Slonokoščene obale je z modrimi osvojil tri angleške naslove, štiri pokale FA, dva ligaška pokala, pika na i pa je bil finale Lige prvakov v Münchnu, ko je Drogba izenačil proti Bayernu z glavo v predzadnji minuti (1:1), potem pa je zadel še odločilno enajstmetrovko. Na 341 tekmah za Chelsea med letoma 2004 in 2012 je dosegel 157 zadetkov na 341 tekmah, izbran je bil za najboljšega igralca v zgodovini kluba.

"Chelsea je klub, ki mi je dal vse. Odigral sem tekme na najvišji ravni, meril sem se z najboljšimi igralci sveta. To bo prav poseben trenutek zame, ne vem, kaj naj pričakujem. Z navijači Chelseaja imam poseben odnos, mislim, da me bodo toplo sprejeli. Zelo lepo bo znova igrati pred temi navijači," je pojasnil Drogba.

"Ko sem igral za Marseille, me je obiskal Jose Mourinho in mi sporočil, da naj grem z njim v London, če želim postati novi Thierry Henry ali Ruud van Nistelrooy," je še dodal Drogba, ki bo zelo težko osvojil naslov turškega prvaka, saj po remiju brez golov s Karabuksporom Galatasaray zaostaja že pet točk za Fenerbahčejem.

Mourinho upa, da Foy ne bo več sodil tekem Chelseaja
Jose Mourinho
je bil besen po porazu na Villa Parku v soboto zvečer (1:0). Willian in Ramires sta bila izključena. Portugalec se je takoj po tekmi vzdržal vseh komentarjev, saj bi ga čakala ostra kazen. "Mislim, da bi bilo zelo pametno, če Chris Foy ne bi več sodil naših tekem. Nimam pravice tega zahtevati, a skoraj na vsaki tekmi, ko nam sodi, so težave. Ko so igralci izvedeli, da bo sodil Foy, so se veliko pogovarjali o tem. Spomnili so se tekme proti QPR pred dvema sezonama, ko sta bila prav tako dva igralca izključena," je razlagal Mourinho.

Schalke brez Farfana, vprašljiv tudi Huntelaar
Madridski Real je v Gelsenkirchnu odčital pravo lekcijo Schalkeju v Gelsenkirchnu (1:6). Povratna tekma na stadionu Santiago Bernabeu je le še formalnost. Izbranci Jensa Kellerja bodo nastopili brez Jeffersona Farfana, Klaas-Jan Huntelaar pa ima poškodovano mečno mišico. "Na povratni tekmi moramo dokazati, da spadamo med najboljših 16 ekip v Evropi," je povedal nizozemski napadalec.

V Madridu je pomemben le "el clasico"
Schalke vsekakor ne bo nastopil s prvo postavo, saj je pomembnejši boj za drugo ali tretje mesto v Bundesligi. Tudi kraljevi klub bo oslabljen. Karim Benzema si je poškodoval stegensko mišico ob zmagi v Malagi (0:1) v soboto, Carlo Ancelotti nanj računa v nedeljo zvečer, ko bo v Madridu na sporedu "el clasico". V začetni postavi bosta zagotovo Alvaro Morata in Jese, Cristiano Ronaldo prav tako ne bo počival. V vratih bo Iker Casillas. "Tekma v Malagi je bila zelo težka, v torek bo nekaj igralcev počivalo," je povedal Ancelotti.

OSMINA FINALA, povratne tekme, torek ob 20.45:
CHELSEA - GALATASARAY 1:1

Verjetni postavi:
Chelsea: Čech, Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta, Ramires, Mikel, Willian, Oscar, Hazard, Eto'o.

Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih, Chedjou, Alex Telles, Selcuk Inan, Felipe Melo, Yekta Kurtulus, Sneijder, Burak Yilmaz, Drogba.

Sodnik: dr. Felix Brych (Nemčija)




REAL MADRID - SCHALKE 6:1

Verjetni postavi:
Real Madrid: Casillas, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Modrić, Xabi Alonso, di Maria, Bale, Jese, Ronaldo.

Schalke: Fährmann, Höwedes, Matip, Papadopoulos, Kolašinac, Goretzka, Neustädter, Obasi, Meyer, Draxler, Szalai.

Sodnik: Sergej Karašev (Rusija)





Sreda ob 20.45:
BORUSSIA (D) - ZENIT 4:2

Verjetni postavi:
Borussia Dortmund: Weidenfeller, Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer - Kehl, Sahin - Reus, H. Mkhitaryan, Großkreutz - Lewandowski

Zenit: Lodigin, Anjukov, Hubočan, Lombaerts, Criscito, Witsel, Zirjanov, Hulk, Fajzulin, Šatov, Rondon

Sodnik: Alberto Undiano Mallenco (Španija)




MANCHESTER UNITED - OLYMPIACOS 0:2

Verjetni postavi:
Manchester United: de Gea, Rafael da Silva, Vidić, Ferdinand, Evra, Fellaini, Carrick, Valencia, Rooney, Januzaj, van Persie

Olympiacos: Roberto, Leandro Salino, Manolas, Marcano, Holebas, Maniatis, Ndinga, Hernan Perez, Dominguez, Campbell, Valdez.

Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)






Odigrano prejšnji teden:
ATLETICO MADRID - Milan 4:1 (2:1) 1:0
Costa 3., 85., Turan 40., R. Garcia 71.; Kaka 27.
Valterja Birse ni bilo v postavi Milana.

BAYERN - Arsenal 1:1 (0:0) 2:0
Schweinsteiger 55.; Podolski 57.
Fabianski je v 92. minuti ubranil 11-m Müllerju.

BARCELONA
- Manchester City 2:1 (0:0) 2:0
Messi 67., Dani Alves 91.; Kompany 89.

PARIS SG
- Bayer Leverkusen 2:1 (1:1) 4:0
Marqinhos 13., Lavezzi 54.; Sam 6.
Rolfes (Bayer) je v 28. minuti zapravil 11-m.

Izidi prvih tekem so v krepkem tisku.