Nick Powell je izkoristil darilo Jasmina Handanovića. Foto: Reuters
Nick Powell je izkoristil darilo Jasmina Handanovića. Foto: Reuters
Odmevi po porazu Maribora v Wiganu
Tavares zadel po lepi akciji Mendyja
Powell zadel po napaki Handanovića

Vratar Maribora je bil krivec za uvodni zadetek Angležev, ko je nespretno izboksal žogo in jo kot na pladnju serviral strelcu zadetka Nicku Powllu. Šimundža je bil do Handanovića zaščitniški: "Moram povedati, da je Jasmin obranil pred tem obranil 100-odstotno priložnost. Napake se dogajajo, napake so sprejemljive, če se na naslednjih tekmah popravljajo. Mislim, da je Jasmin dovolj izkušen, da se tega zaveda in da bo naredil vse, da se to ne bo več ponovilo."

Vodstvo Maribora je dan po tekmi objavilo naslednje sporočilo:
"Po zaznavi nedopustnega kršenja disciplinskega kodeksa se je klubsko vodstvo odzvalo z izrekom kazni dvema igralcema. Nejc Potokar in Nusmir Fajić sta storila hujši prekršek, nedopustno dejanje pa je sankcionirano. Oba nogometaša sta finančno kaznovana, Nejcu Potokarju pa je ob ponavljanju dejanja izrečen dodaten ukrep in je zaradi nešportnega življenja do nadaljnjega suspendiran. Nusmirju Fajiću je izrečena kazen, z zadnjim opominom pred suspenzom."


Handanović
ni bežal od odgovornosti: "V drugem polčasu smo pokazali pravi obraz. Mislim, da je presodila moja napaka. Nisem bil pravi, nisem ravno pomagal svojim soigralcem, ampak tako to je. To je ekipni šport in ekipno delo. Če ni usklajena celotna ekipa, potem rezultata ni. Moramo delati bolj trdo in si prizadevati za koncentracijo od prve do zadnje minute. Če bomo igrali tako kot v drugem delu, ni nobene bojazni za prihodnost."

Mariborčani so v Wiganu odigrali povsem drugačna polčasa. V prvem delu so bili povsem nadigrani in bi lahko zaostajali več kot samo 0:2. V drugem delu je po eni uri igre gol priključka dosegel kapetan Marcos Tavares, ki je ob koncu tekme odlično udaril za morebitno izenačenje, a je s parado Wigan rešil vratar Scott Carson. Angleški drugoligaš je tekmo dokončno odločil po protinapadu v sodnikovem podaljšku, ko je še drugič zadel Powell.

"V prvem polčasu so manjkale dobljene druge žoge. Wigan nas ni presenetil v ničemer, ne z načinom ige ne z agresivnostjo. Na to smo bili pripravljeni. Dejstvo pa je, da smo bili pozni pri štartih na te druge žoge. V drugem delu je bilo v tem elementu igre boljše, zato smo bili lahko konkretnejši v napadu. Ne moremo vse narediti v treh dneh. Čaka nas še ogromno dela. V kratkem bomo pokazali povsem drug obraz," je prepričan novopečeni trener Maribora.

Šimundža se je vrnil k sistemu 4-4-2. Na bokih sta igrala Aleš Mejač in Martin Milec, ki verjame v skorajšnji izhod iz krize: "Potencial imamo, ampak smo na žalost v obdobju, ko nam ne gre. To moramo preživeti. Tudi lani smo imeli podobno krizo. Upam, da bo drugače že v nedeljo. Sledi reprezentančni premor, in upam, da bomo z novim trenerjem naredili čim več stvari."

Dejan Mezga, ki je bil dalj časa poškodovan, je v igro vstopil v drugem polčasu. Še vedno verjame v možnost naporedovanja: "Zakaj pa ne? Igramo še dve tekmi doma. Dosti točk je v igri in še vedno upam na drugo mesto."

Nova velika preizkušnja Mariborčane čaka že v nedeljo, ko bo v Ljudskem vrtu gostovala prav tako ranjena Olimpija. Tekma bo ob 17. uri z neposrednim prenosom na TV SLO 2 in MMC-ju.

Odmevi po porazu Maribora v Wiganu
Tavares zadel po lepi akciji Mendyja
Powell zadel po napaki Handanovića