Argentina lahko obžaluje, Nemčija pa se veseli, da Angel di Maria zaradi poškodbe ni igral finala svetovnega prvenstva. Tokrat je bil v Düsseldorfu najboljši mož tekme. Foto: Reuters
Argentina lahko obžaluje, Nemčija pa se veseli, da Angel di Maria zaradi poškodbe ni igral finala svetovnega prvenstva. Tokrat je bil v Düsseldorfu najboljši mož tekme. Foto: Reuters
Erik Lamela in Sergio Agüero
Erik Lamela in Sergio Agüero proslavljata vodilni gol Argentine, ki jo je prvič vodil Gerardo Martino. Foto: Reuters
Nemčija
Nemci so sicer izgubili, a šlo je le za prijateljsko tekmo ... Foto: EPA
Anglija z golom Rooneyja ugnala Norveško
Argentina v Düsseldorfu porazila Nemce

Najboljši igralec srečanja je bil Angel di Maria, ki je podal pri prvih treh in zabil zadnji zadetek gavčev. Di Maria finala zaradi poškodbe ni igral, tokrat pa je blestel.

Reprezentanci sicer nista nastopili v najmočnejših postavah. Manjkali so Bastian Schweinsteiger, Mats Hummels, Lionel Messi, Ezequiel Garay in seveda trojica Philipp Lahm, Per Mertesacker in Miroslav Klose, ki se je pred tekmo poslovila od reprezentance.

Agüero povedel gavče v vodstvo
Nemci so si že v 7. minuti priigrali lepo priložnost, saj je Mario Gomez na desni strani sam prišel pred Sergia Romera, a je ta ubranil njegov poskus. Uspešnejša je bila na drugi strani Argentina, ki je povedla v 20. minuti. Angel di Maria je z desne strani podal v kazenski prostor, kjer je Sergio Kun Agüero ušel ofsajd zanki, nato pa žogo poslal pod prečko. Malo kasneje je Manuel Neuer ubranil projektil Erika Lamele z leve strani.

Mojstrovina Lamele za 2:0
V 28. minuti pa nova izjemna priložnost za Gomeza, ki se je po akciji Kramerja in Marca Reusa znašel sam pred Romerom, a mu je slednji ubranil slab strel po tleh. In kdor ne da, dobi. V 40. minuti je namreč Argentina izpeljala protinapad, v katerem je spet di Maria z desne strani kazenskega prostora podal povratno v sredino, kjer je Lamela "s prve" poslal žogo v desni zgornji kot Neuerja. Zares mojstrski gol 22-letnega Argentinca. Na drugi strani je tik pred koncem polčasa Gomez zapravil še tretjo lepo priložnost in požel žvižge.

Fernandez in di Maria razblinila vse dvome
Argentina je drugi polčas odprla sanjsko, saj je Francisco Fernandez v 47. minuti po podaji di Marie s prostega strela povišal na 3:0. Malo kasneje pa se je med strelce vpisal tudi di Maria sam, najboljši igralec tekme, potem ko je z lobom čez Romana Weidenfellerja zaključil izjemno kombinatorno akcijo. Podal mu je Javier Mascherano.

Schürrle in Götze ublažila poraz
Nemci so v nadaljevanju pokazali boljšo igro. Tako je v 52. minuti Andre Schürrle po "biljardu" znižal na 1:4, kar je vlilo nekaj upanja domačim. Mario Götze je v 78. minuti dosegel drugi gol za Nemčijo, ki pa je bila vendarle daleč od preobrata.

PRIJATELJSKE TEKME

Düsseldorf:
NEMČIJA - ARGENTINA 2:4 (0:2)
55.000; Schürrle 52., Götze 78.; Aguero 20., Lamela 40., Fernandez 47., di Maria 50.

Nemčija: Neuer (46./Weidenfeller), Groskreutz, Ginter, Höwedes (77./Rüdiger), Durm, Kramer, Kroos (71./Rudy), Schürrle (57./Müller), Reus, Draxler (34./Podolski ), Gomez (58./Götze)
Argentina: Romero (80./Andujar), Rojo, Fernandez, Demichelis , Zabaleta (77./Campagnaro), Mascherano, Biglia, Perez (46./Augusto), di Maria (85./Alvarez), Agüero (83./Gaitan), Lamela (68./Gago).


RUSIJA - AZERBAJDŽAN 4:0 (3:0)
Keržakov 6., 12., Ignaševič 41., Granat 81.
UKRAJINA - MOLDAVIJA 1:0 (0:0)
Bezus 63.
LITVA - ZAE 1:1 (1:0)
Matulevičius 42.; Hakal 90.

LATVIJA - ARMENIJA 2:0 (1:0)
Sabala 16., 75.
DANSKA - TURČIJA 1:2 (1:0)
Agger 35./11-m; Sahan 55., Tufan 90.
ČEŠKA - ZDA 0:1 (0:1)
Bedoya 39.

ANGLIJA
- NORVEŠKA 1:0 (0:0)
Rooney 68./11-m

Anglija z golom Rooneyja ugnala Norveško
Argentina v Düsseldorfu porazila Nemce