61-letni Martin O'Neill, po rodu Severni Irec, je nazadnje vodil Sunderland, ki pa ga je letos marca odpustil. Foto: EPA
61-letni Martin O'Neill, po rodu Severni Irec, je nazadnje vodil Sunderland, ki pa ga je letos marca odpustil. Foto: EPA

Direktor irske nogometne zveze John Delaney je dejal, da morata O'Neill in Keane podpisati le še pogodbo: "Skoraj je dogovorjeno. Mislim, da nič več ne more preprečiti imenovanja Martina na mesto selektorja in Royja na položaj njegovega pomočnika."

O'Neill in Keane bosta na irski klopi nadomestila Giovannija Trapattonija, ki je odstopil septembra, potem ko Irska ni imela več možnosti za uvrstitev na svetovno prvenstvo.

Keane leta 2002 zapustil reprezentanco
Keane, eden najboljših irskih nogometašev vseh časov, je leta 2002 na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji in na Japonskem zapustil reprezentanco že pred prvo tekmo, saj se je sprl s selektorjem Mickom McCarthyjem.

Delaney: Preteklost ni pomembna
A kot je zatrdil Delaney, naj bi bil ta incidentže pozabljen: "Vse, kar sva si z Royem izrekla v preteklosti, je zdaj nepomembno. Prejšnji teden sva se srečala dvakrat in govorila zgolj o prihodnosti. Preteklost je preteklost. O njej sva govorila vsega pol minute. Vsi pogovori so bili usmerjeni v prihodnost. Pogovarjala sva se o tem, kako bi lahko dve legendi irskega nogometa dobro delali za prihodnost in korist našega nogometa."