Nastop legendarnega napadalca Andreja Ševčenka je negotov. Foto: Reuters
Nastop legendarnega napadalca Andreja Ševčenka je negotov. Foto: Reuters
Wayne Rooney
Wayne Rooney si je moral prvi tekmi Anglije na letošnjem EP-ju ogledati s tribun, potem ko je na kvalifikacijski tekmi proti Črni gori dobil rdeči karton. Foto: Reuters

Selektor Roy Hodgson bo moral odločiti, koga bo zaradi vrnitve Rooneyja pustil na klopi - Andyja Carrolla ali Dannyja Welbecka, ki je proti Švedski dosegel imeniten zadetek za zmago s 3:2. Morda pa bo na klopi ostal kar Theo Walcott, saj ima težave s poškodbo. Rooney zagotavlja, da je v odlični formi in da komaj čaka na tekmo. "Fantje so odlično opravili delo in upam, da bom zasijal in pomagal pri uvrstitvi v četrtfinale."

Logična izbira bi bila, da bi Hodgson na igrišče poslal Welbecka, saj se z Rooneyjem dobro poznata. Za Manchester United sta v zadnji sezoni na 18 tekmah, ko sta igrala skupaj, dosegla 30 zadetkov.

Ukrajino v četrtfinale pelje samo zmaga, sicer bo doživela isto usodo kot drugi gostitelj EP-ja Poljska. Vprašljiv je nastop Andreja Ševčenka (110 nastopov za reprezentanco, 48 golov), ki je z dvema zadetkoma zablestel na tekmi proti Švedski. 35-letni napadalec v nedeljo ni treniral, potem ko je v petek (ko je Ukrajino zasenčila Francija) dobil boleča udarca v koleno. Možnosti, da bo igral, so 50:50.

"Ševa", kot ga je svet spoznal v dresu AC Milana, bi bil nepogrešljiv, saj Ukrajina na treh od svojih zadnjih štirih tekem ni dosegla zadetka. "Nimamo toliko zvezdnikov kot Francozi, Španci ali Italijani in njegova vloga je zlasti v napadu zelo velika," je povedal selektor Oleg Blohin.

Doneck za zdaj ni srečno prizorišče za ukrajinsko izbrano vrsto. V štirih tekmah na tem novem objektu, vrednem več kot 300 milijonov evrov, še nima zmage.

EP v nogometu, skupina D, Doneck
Torek ob 20.45:
ANGLIJA - UKRAJINA

Verjetni postavi:
Anglija: Hart; Cole, Lescott, Terry, Johnson; Gerrard, Parker, Milner, Rooney, Young; Welbeck

Ukrajina: Pjatov; Gusev, Mihalik, Hačeridi, Rakitskij; Timoščuk, Jarmolenko, Garmaš, Konopljanka; Ševčenko, Dević.

Sodnik: Viktor Kassai (Madžarska)


Lestvica:
FRANCIJA 2 1 1 0 3:1 4 ANGLIJA 2 1 1 0 4:3 4 UKRAJINA 2 1 0 1 2:3 3 ŠVEDSKA 2 0 0 2 3:5 0