Vicente del Bosque je presenetil z začetno postavo proti Italiji. Foto: EPA
Vicente del Bosque je presenetil z začetno postavo proti Italiji. Foto: EPA
Fabregas in Di Natale zadel za remi

Del Bosque je na klopi pustil vse tri "špice" - Fernanda Torresa, Fernanda Llorenteja in Alvara Negreda - ter se odločil za tri napadalne veziste Cesca Fabregasa, Andresa Iniesto in Davida Silvo. Njegov namen je bil zagotoviti večjo varnost v posesti žoge, kar pa jim na težkem igrišču ni povsem uspevalo.

Kritike nekdanjega selektorja
Del Bosque je bil kljub temu zadovoljen, a v domovini njegova poteza ni naletela na razumevanje. Nekdanji selektro Luis Aragones, ki je Špance popeljal na vrh pred štirimi leti, je v kolumni za Marco zapisal: "Spoštujem trenerjeve odločitve, a sam bi igral s klasičnim napadalcem. V drugem delu je Torres izkoriščal prostor in povzročal nasprotniku veliko težav."

Španci v četrtek igrajo z Irsko, del Bosque pa ne izključuje iste taktike: "Mogoče je, da bomo igrali enako. Silva, Fabregas in Iniesta so zame napadalci. Ne izključujem sicer, da bi dal koga povsem v konico. Tekme so po navadi drugačne v drugem polčasu, ko se igra odpre. Tako je imel tudi Torres več prostora, toda priložnosti na žalost nismo izkoristili."

Torres je v igro prišel 15 minut pred koncem in zapravil dve lepi priložnosti.

Fabregas in Di Natale zadel za remi