Joleon Lescott je z glavo popeljal Angleže v vodstvo, toda devet minut kasneje so Francozi že izenačili. Foto: Reuters
Joleon Lescott je z glavo popeljal Angleže v vodstvo, toda devet minut kasneje so Francozi že izenačili. Foto: Reuters
Francozi veliko streljali, a osvojili le točko

Francozi so bili več pri žogi in sprožili kar 15 strelov v okvir vrat, Angleži le enega - v 30. minuti, ko je po podaji Stevena Gerrarda prvi reprezentančni gol dosegel Joleon Lescott. Branilec Manchester Cityja je ušel Alouju Diarraju in bil natančen z glavo. Izenačil je Samir Nasri po močnem in natančnem strelu s 17 metrov.

Celotno tekmo lahko podoživite na tej (1. polčas) in tej (2. polčas) povezavi.

Milner zgrešil prazna vrata
Francija je imela v prvem polčasu težave v obrambi. Angleži bi lahko povedli že po 15 minutah. Izjemno priložnost je imel James Milner, ki je bil že mimo vratarja Huga Llorisa, toda z levico je zgrešil prazen gol. Francozi so prvič nevarno zapretili v 35. minuti. Strel Diarraja z glavo je vratar Joe Hart z odličnim refleksom ubranil.

V videonovicah desno si oglejte oba zadetka.

Francozi jalovo napadali
V drugem polčasu igra ni bila posebej razburljiva. Francija je imela sicer terensko premoč in veliko prostora, toda Karim Benzema, Nasri in Yohan Kabaye niso uspeli zatresti mreže. Pri poskusu Kabaya v 80. minuti je eden od angleški branilcev preusmeril žogo v kot, sicer bi se verjetno končalo z zadetkom.

Diarra obžaloval izgubljeno priložnost
Angleži, ki s tokratno zdesetkano selekcijo ne sodijo med favorite prvenstva, so bili v soparnem vremenu še najnevarnejši v 89. minuti, ko je na desnem krilu Milner žogo poslal v gol, v zadnjem trenutku pa jo je Philippe Mexes preusmeril v kot. "Moram biti zadovoljen z izidom," je povedal Hodgson, medtem ko je Diarra obžaloval remi: "Glede na premoč sem malo razočaran. Imeli smo priložnost za zmago."

Statistika

FRANCIJA

ANGLIJA

streli 193
streli v okvir vrat151
prekrški97
prepovedani
položaji
00
koti114
posest žoge6139


Rooney zaradi kazni na tribunah
V začetni postavi je v angleški selekciji 18-letni Alex Oxlade-Chamberlain dobil prednost pred Stewartom Downingom. Wayne Rooney zaradi kazni (na kvalifikacijski tekmi v Črni gori je dobil rdeči karton) ne sme igrati. V napadu bo Angležem lahko pomagal v zadnjem krogu predtekmovanja proti Ukrajini.

Skupina D:
FRANCIJA - ANGLIJA 1:1 (1:1)
49.000; Nasri 39.; Lescott 30.

Francija: Lloris, Debuchy, Mexes, Rami, Evra, Cabaye ( 84./Ben Arfa), Diarra, Malouda ( 85./Martin), Nasri , Benzema, Ribery.

Anglija: Hart, Johnson, Terry, Lescott , Cole, Milner, Gerrard, Parker ( 78./Henderson), Chamberlain ( 77./Defoe), Young , Welbeck ( 90./Walcott).


Sodnik: Nicola RIZZOLI (Italija)

Francozi veliko streljali, a osvojili le točko